Complex agricol, fabrica, teren si silozuri de vanzare in Vestul Romaniei

Oradea, Romania
3.750.000 Euro
 • Localitate: Oradea
 • Judet: Bihor
 • Regiune: Banat-Crisana-Maramures
 • Tara: Romania

Domeniu de activitate
 • Sector: Agricultura, silvicultura si pescuit
 • Subsector: Cultivare plante nepermanente - legume si pepeni, radacinoase si tuberculi
 • Tip afacere: Ferme agricole - Ferme animale
 • Afacerea dvs. este în procedura de reorganizare judiciară?: NU
 • Afacerea este o franciza?: NU

Descriere afacere

Agentie imobiliara propune spre vanzare un complex agricol cu fabrica, teren si silozuri in Vestul Romaniei. Complexul agricol cu fabrica, teren si silozuri reprezinta o oportunitate excelenta de afacere, deoarece investitia se amortizeaza in 5 ani. In prezent complexul agricol are in derulare un proiect pe Fonduri Europene in valoare de 440.000 euro, pentru achizitionarea utilajelor agricole si a unui F.N.C. pentru hrana animalelor. Afacerea se vinde cu contracte active si cu posibilitatea prelungirii acestora pe o perioada de inca 10 ani. Pret de vanzare propus de proprietar: 3 750 000 euro.


Descrierea punctului de lucru

Complexul agricol are pozitie strategica, fiind amplasat in apropiere de autostrada. Exista posibilitate de de racordare la cale ferata.

Complexul agricol cuprinde 4 celule - siloz pentru stocare cereale (grau, soia, orz, porumb, rapita, floarea soarelui) cu oportunitate de inca 4 silozuri si o receptie. Fiecare siloz are capacitatea de stocare a 2000 tone de grau.

Deasemenea mai exista un o groapa de receptie, siloz pentru presortare cereale, bunchar subteran de receptie cereale, precuratitor cereale, casa cantarului. Groapa de receptie are capacitate 100 tone. Zona de receptie a cerealelor este acoperita cu o copertina de protectie. Cantarul are capacitatea de 80 tone.

Uscatorul are capacitatea de a usca 5 camioane de 30 tone in 24 ore. Uscatorul functioneaza pe gaz. Selectorul de cereale are capacitatea de selectare a 20 tone pe ora. Din selector, cerealele se introduc prin 2 incarcatoare, in fabrica de ulei. Capacitatea de incarcare este de 25 tone in 30 de minute. Pentru aerarea cerealelor se folosesc 2 motoare de 12 KW. Cerealele din aceste celule - siloz de ventileaza cu 2 ventilatoare cu presiune mare. Costul total al instalatiei este de aproximativ 1.000.000 euro.

Intrarea in complexul agricol se face pe o poarta cu grilaj de fier, unde exista si un birou – receptie.

Mai exista 3 butelii GPL pentru uscare cereale cu capacitatea de 5000 litri fiecare, care pentru o activitate non stop la capacitate, pot asigura necesarul pentru 3 zile.

Fabrica are ca si domeniu de activitate productia de ulei de floarea soarelui presat la rece. Fabrica isi desfasoara activitatea intr-o hala care detine o unitate de procesare a semintelor oleaginoase. Din presarea cerealelor se obtine: ulei si srot. Raportul ulei - srot este de 33% ulei, 66% srot. Practic dintr-o tona de cereale se obtin 330 litri ulei si 550 kg srot. Srotul este valorificat si se vinde direct la crescatorii de animale, care il achizitioneaza direct de la fabrica, cu pretul de 1 leu/kg + TVA.

Hala dispune si de o platforma betonata de 3800 mp si o hala depozitare cereale 1080 mp cu atelier reparatii. Fabrica are implementat sistemul HCCP si este autorizata de catre: Mediu, Sanepid, Pompieri.

Fabrica de ulei lucreaza 390 hectare de teren, din care 20 hectare de teren le are in proprietare, iar 370 hectare sunt in arenda prin contracte cu clauza de a fi primul cumparator in caz de vanzare partiala sau integrala. Solul este fertil. Utilajele agricole au capacitatea de a lucra 600 hectare de teren.

Complexul agricol primeste subventii pentru 390 hectare de teren.

In interiorul fabricii exista o camera de presare, cu 4 prese care au capacitate de obtinere a 3500 litri de ulei in 24 de ore. Se mai pot instala inca 6 prese identitice, sau una mare. Exista si o masina automata pentru producerea ambalajelor de plastic. Fabrica are si un birou de primire clienti, iar deasupra sa exista un laborator de analiza al calitatii uleiurilor.

Ca si utilitati, complexul agricol detine rezervor subteran PSI 162 mc (pentru 8 silozuri), rezervor subteran ape industriale cu o capacitate 30 mc, rezervor subteran vidanjabil de 30 mc, rezervor deschis pentru colectare ape pluviale de 100 mc, drumuri, platforme tehnologice, parcaje, platforma gospodareasca, spatii verzi si put forat la adancimea 120 m. Analiza apei provenita din acest put arata ca apa este foarte buna pentru imbuteliat. Mai exista 2 bazine de 35000 metri cubi, care poate avea mai multe functii (posibil pentru ape reziduale. Incalzirea se face cu gaz.

 • Imobilizari corporale:  la cerere
 • Stocuri:  la cerere

Detalii despre tranzactia dorita
 • Sunteti dispus sa vindeti si in rate?:  NU
 • Oferiti sprijin si instructaj cumparatorului?:  NU
 • Căutați un asociat - vindeți doar o parte din afacere?:  NU

Situatia financiara
 • Contracte de credit sau leasing?:  DA
 • Sold leasing:  -
 • Sold credite:  -
 • Profit:  la cerere
 • Cash Flow:  la cerere
 • Pret: 3.750.000 EUR
Alte Afaceri de vanzare
Vand benzinarie+hotel 650.000 Euro Vand benzinarie+hotel Biharia, Romania
HOTEL DE VANZARE 2.900.000 Euro HOTEL DE VANZARE Braila, Romania
Vanzare Fabrica Imbuteliere Apa Urgent 950.000 Euro Vanzare Fabrica Imbuteliere Apa Urgent Baltesti, Romania
VAND DOMENIU SCHIABIL SI AGREMENT 4.500.000 Euro VAND DOMENIU SCHIABIL SI AGREMENT Cluj-Napoca, Romania
 CONTRACTE DE COFINANTARE FARA GARANTII 1 Euro CONTRACTE DE COFINANTARE FARA GARANTII Banat-Crisana-Maramures, Romania
Alte Afaceri de vanzare