Hotel din categoria *** in zona montana turistica

Bran, Romania
1.800.000 Euro
 • Localitate: Bran
 • Judet: Brasov
 • Regiune: Transilvania
 • Tara: Romania

Domeniu de activitate
 • Sector: Hoteluri si Restaurante
 • Subsector: Hoteluri, campinguri, rulote si alte facilitati de cazare
 • Tip afacere: Hotel - Pensiune - Camping
 • Afacerea dvs. este în procedura de reorganizare judiciară?: NU
 • Afacerea este o franciza?: NU

Descriere afacere

Din pasiune față de turismul românesc, această afacere de vânzare, materializată printr-o activitate hotelieră, a luat naștere în anul 2004, fiind o afacere de familie, stabilă și profitabilă, în trend crescator. Hotelul, clasificat la categoria de 3 stele, este localizat la 5 kilometri de Castelul Bran, într-o zonă pitorească, foarte frumoasă și potrivită pentru activități de turism.

Locația complexului este foarte bună, acesta fiind situat într-o zonă muntoasă, lângă Brașov, cu obiective turistice foarte intens vizitate și cu o mare încărcătură istorică pentru România. 

Imobilul are un regim de inaltime D+P+2E+M, fiind compus din unitate de cazare cu camere, ce îmbină suprafața generoasă cu deschiderea către un peisaj superb.

Hotelul este compus din: 15 camere duble, pat matrimonial 8 cu duș, 2 cu cadă; 1 camera triplă, pat matrimonial și pat single, baie cu duș; 4 camere twin; 6 apartamente cu 2 camere, 4 paturi, 1 apartament cu scară interioară; 2 apartamente cu 3 camere - 6 paturi, apartament cu scară interioară; 1 apartament de  lux - 2 camere cu un living și baie cu jacuzzi.

Hotelul dispune de zona SPA, restaurant si doua sali de luat masa, Sala de conferinte, loc de joaca pentru copii, etc.

Această afacere de vânzare are toate autorizațiile necesare funcționării. Numărul de angajați necesari pentru operarea afacerii în condiții optime variază în funcție de sezon, minimul fiind de 7 angajați, iar maximul, de 16.

În sezonul principal (vară – toamnă) gradul de ocupare este între 80 – 100% , rezervările fiind făcute telefonic, direct prin pagina de web a complexului, prin platforma Booking, sau prin agenții de turism. Firma nu are datorii pe termen lung și nici credite bancare.

Utilitatea principală

Tipurile de turism practicat până în prezent: relaxare, training-uri și conferinte business, alte evenimente;

 

 • Vechimea afacerii - ani: 16
 • Numar angajati: 7

Descrierea punctului de lucru

Imobilul are un regim de inaltime D+P+2E+M, fiind compus din unitate de cazare cu camere, ce îmbină suprafața generoasă cu deschiderea către un peisaj superb.

Hotelul este compus din: 15 camere duble, pat matrimonial 8 cu duș, 2 cu cadă; 1 camera triplă, pat matrimonial și pat single, baie cu duș; 4 camere twin; 6 apartamente cu 2 camere, 4 paturi, 1 apartament cu scară interioară; 2 apartamente cu 3 camere - 6 paturi, apartament cu scară interioară; 1 apartament de  lux - 2 camere cu un living și baie cu jacuzzi.

Dotările camerelor includ: baie proprie, plasmă LCD, cablu TV, minibar, conexiune Internet prin wireless, telefon etc.. În prezent, hotelul acceptă și prezența animalelor de companie! Curtea hotelului oferă spațiu de joacă pentru copii și posibilitatea petrecerii timpului clienților săi, în aer liber, la grătar sau pe tarasa hotelului. De asemenea, există loc de joacă amenajat lângă restaurantul hotelului. Camerele dispun de mobilier, dotări și decorațiuni care oferă comoditate, eleganță, precum și eficiență în exploatarea utilităților și spațiului.

Mai mult decât atât, această afacere de vânzare cuprinde și o sală de conferințe (100-120 locuri), ce este însoțită de terasa hotelului. Sala de conferințe este dotată cu videoproiector, ecran de recepție-proiecție și flipchart. 

La Mansarda

- zona SPA de interior cu jacuzzi, sauna, camera de toaleta cu dusuri si vestiar.                      

- Zona de relaxare cu jocuri de biliard si ping-pong ball.                      

- Restaurant

În incinta hotelului există și posibilitatea de servire a mesei, în cadrul celor două săli-restaurant (parter 80 de locuri + etaj 40 de locuri), ce oferă meniuri cu specific românesc traditional, cât și preparate internaționale. În plus, fiecare restaurant dispune de bucataria proprie, având ca destinație și organizarea de evenimente, precum nunți și botezuri.

La demisol, mai există câteva spații de depozitare, magazie, spălătorie, dulap vestiar pentru personal și o cameră tehnică, pentru centralele termice. 

 • Drept de proprietate imobil punct de lucru/sediu:  in proprietate
 • Suprafata punctului de lucru (mp): 2122
 • Imobilizari corporale:  564.625 EUR
 • Stocuri:  22.756 EUR

Detalii competitori / Oportunitati de extindere / Motivul vanzarii

Construirea unei piscine exterioare, amenajarea locurilor de parcare, precum și amenajări cu terasă exterioară sau sală de fitness reprezintă un plan de investiții pentru extinderea afacerii, gândit de actualul proprietar.  Capitalul investit ar putea astfel fi rambursat în 5 ani.

Utilități alternative

Au fost identificate de catre Business Brokerul dedicat, următoarele utilități alternative cu predicții de profitabilitate extrem de atrăgătoare pentru această afacere de vânzare: Centru de permanență (rezidență) pentru seniori Centru de pregătire și relaxare pentru sportivi Centru privat de recuperare pentru anumite tipuri de boli Tabară privată Cu o pozitie echilibrată și expusă traficului turistic de orice tip, proprietarul oferă posibilitatea exclusivă de închiriere a activității.

Motivul vanzarii este implicarea in business-uri multiple din domeniul constructiilor.


Detalii despre tranzactia dorita

Valoarea totala de achiziție a întregului complex este de 1.800.000 Euro, reprezentând facilitățile existente ale acestei afaceri (activitate + proprietate imobiliară).

Afacerea se vinde integral cu propietatea imobiliara. Se ofera sprijin/suport/conultanta in vederea transferului, pe o perioada de maxim 1 an.

 • Sunteti dispus sa vindeti si in rate?:  DA
 • Oferiti sprijin si instructaj cumparatorului?:  DA
 • Căutați un asociat - vindeți doar o parte din afacere?:  NU

Situatia financiara
 • Contracte de credit sau leasing?:  NU
 • Sold leasing:  -
 • Sold credite:  -
 • Cifra de afaceri: 693.496 EUR
 • Profit:  94.849 EUR
 • Cash Flow:  la cerere
 • Pret: 1.800.000 EUR
Alte Afaceri de vanzare
Vanzare HOTEL 4**** Brasov 6.000.000 Euro Vanzare HOTEL 4**** Brasov Brasov, Romania
Call-center in implementare, Start-up Nation 2018 20.000 Euro Call-center in implementare, Start-up Nation 2018 Brasov, Romania
70.000 Euro Vand firma confectii Brasov, Romania
Afacere de vanzare 1 Euro Afacere de vanzare Feldioara, Romania
De vanzare Complex Turistic in Bucuresti 4.000.000 Euro De vanzare Complex Turistic in Bucuresti Bucuresti, Romania
Alte Afaceri de vanzare