Acest anunt a fost dezactivat!

Oportunitate unica de investitie in Marea Britanie! Companie de curierat international, transport rutier, suport logistic

Toate judetele, Romania
299.000 Euro
 • Judet: Toate judetele
 • Regiune: Strainatate
 • Tara: Romania

Domeniu de activitate
 • Sector: Transport si Depozitare
 • Subsector: Activitati de posta si de curier
 • Tip afacere: Firme de transport
 • Afacerea dvs. este în procedura de reorganizare judiciară?: NU
 • Afacerea este o franciza?: NU

Descriere afacere

Lider pe piata serviciilor de curierat, dedicate comunitatii romanesti din Anglia si nu numai, firma este bine consolidata, cu o vechime de aproape 12 ani de activitate si bine cunoscuta pe piata locala. Poate fi investitia ideala pentru cineva ce isi doreste relocarea la Londra cu accesul la o sursa imediata de venituri cu oportunitati unice de dezvoltare si extindere sau poate constitui o buna preluare strategica pentru o firma importanta de transport international sau curierat ce isi doreste un punct de lucru in Marea Britanie si accesul/consolidarea pe aceasta piata.

Se ofera:

- un brand cunoscut si pozitia de lider pe piata locala, o companie stabila cu vechime de aproape 12 ani

- incasari din prima zi, acces imediat la o cifra de afaceri de aproape 2,000,000 euro pe an

- peste 80,000 de clienti stabili, persoane fizice si juridice din Marea Britanie si Romania

- volume importante de comenzi, zi de zi, oportunitati majore de extindere

- 30 de angajati in 2 tari, bine pregatiti (curieri, operatori depozit, receptie, suport clienti, manageri)

- logistica complexa ce asigura derularea activitatii: depozit in Londra 210 m2, mezanin metalic 100 m2, birouri/receptie/facilitati angajati, 9 autoutilitare diferite marimi, branduite, cu tracking GPS, unele cu lift pentru preluare paleti, rafturi metalice paleti, banda incarcare, transpaleti, motostivuitor Hyster pe gaz, capacitate 2000 kg

- contracte avantajoase cu subcontractori, unele cu colaborari de peste 10 ani, cu preturi greu de accesat in prezent, inclusiv cu Fan Courier Romania, Pallex, DPD Marea Britanie, etc

- soft propriu de gestionare clienti si comenzi, investitie de aproape 50,000 de euro in ultimii 8 ani si proprietatea intelectuala a website-urilor aferente - soft dispecerat, soft curieri, sistem ticketing CMR

- sistem supraveghere CCTV si unitate alarma, aplicatii pe telefon - toate vehiculele social-media adiacente (ex: pagina de Facebook principala are peste 24,000 de folowers si peste 20,000 rech saptamanal)

- mobilier, birotica, calculatoare, laptopuri, printere, scanere, PDA-uri curieri, sat-nav-uri, etc

- sistem Call Centre, numere de telefon portate virtual, sistem VOIP - serviciu de cumparaturi din Marea Britanie cu livrare la usa in Romania, cu aproape 700 membri inscrisi, zona de depozitare si facilitati logistice, soft gestionare stoc si comenzi, cu oportunitati unice de dezvoltare la nivel mondial - intregul suport necesar preluarii de management discrete si fara probleme, care sa nu perturbe activitatile de zi cu zi, angajatii, clientii, colaboratorii.

 • Vechimea afacerii - ani: 12
 • Numar angajati: 30

Descrierea punctului de lucru

Punctul de lucru de la Londra este un depozit de 210 m2 (leasehold – inchiriere comerciala pana in 2021, cu posibilitate de prelungire), situat strategic in zona cu concentrarea romaneasca cea mai mare din Londra. S-au investit peste 30,000 de euro in birouri/receptie/facilitati angajati in 2015.

In 2018 s-a construit un mezanin metalic de 100 m2, investitie de 15,000 de euro, ce asigura spatii suplimentare de lucru si depozitare.

Exista toate facilitatile logistice necesare: rampa incarcare/descarcare, rafturi paleti, motostivuitor Hyster pe gaz, capacitate 2000 kg, banda incarcare pe role, zona depozitare, puncte de operare calculator/scanare/etichetare.

Facilitatile normale sunt disponibile: incalzire, telefon, retea internet birouri si puncte de lucru, alarma, sistem CCTV.

Se folosesc local 9 autoutilitare in prezent:

- 7 Ford Transit LWB 2009-2014 - 6 cu volan pe dreapta dar inmatriculate in Ro, pentru reducerea costurilor cu asigurarea in UK, una cu volan pe dreapta, inmatriculata in UK

- 1 Volkswagen Crafter Luton Box 2014, cu lift pentru paleti - cu volan pe dreapta, inmatriculata in Ro

- 1 Vauxhall Combo 2011, inmatriculat in UK

 • Drept de proprietate imobil punct de lucru/sediu:  chirie si altele
 • Chirie lunara punct de lucru: 3.000 EUR
 • Suprafata punctului de lucru (mp): 210
 • Imobilizari corporale:  la cerere
 • Stocuri:  5.000 EUR

Detalii competitori / Oportunitati de extindere / Motivul vanzarii

Oportunitate unica de preluare a unei astfel de investitii, cu posibilitati nelimitate de extindere si crestere, mai ales in zona B2B si transport paletizat. Si pe segmentul de servicii orientate catre persoanele fizice oportunitatile de consolidare sunt in continuare foarte mari, mai ales in contextul Brexit-ului care va duce la disparitia multor mici competitori (mai ales a celor ce activeaza la negru, micile firme fara posibilitati logistice de conformare la noile cerinte legislative, etc).

Oportunitatea preluarii este deschisa si catre firme de transport international ce au nevoie de un punct de lucru ce le permite consolidarea/distributia de grupaje de marfa la Londra sau catre firmele majore de curierat ce sunt interesate in acesta piata din Marea Britanie.

Volumele importante de coletarie/paleti ce se preiau zi de zi si volumele asigurate de membri abonati in zona de cumparaturi asigura o acoperire importanta a oricaror capacitati de transport pe import, pentru firmele interesate din Romania.

Investitorul actual isi doreste retragerea din motive familiale si repatrierea in Romania dupa 15 de ani in UK.


Detalii despre tranzactia dorita

Preluarea 100% se poate face foarte simplu, prin transferul direct al partilor sociale (firma este un LTD). Se poate discuta si preluarea graduala, in doua etape: 51% transfer initial si predare management contra unei sume negociate si plata unei sume fixe, lunare, timp de trei ani cu predarea restului de 49% la sfarsitul acestei perioade.

 • Sunteti dispus sa vindeti si in rate?:  DA
 • Oferiti sprijin si instructaj cumparatorului?:  DA
 • Căutați un asociat - vindeți doar o parte din afacere?:  DA

Situatia financiara
 • Contracte de credit sau leasing?:  NU
 • Sold leasing:  -
 • Sold credite:  -
 • Cifra de afaceri: 2.000.000 EUR
 • Profit:  la cerere
 • Cash Flow:  la cerere
 • Pret: 299.000 EUR
Alte Afaceri de vanzare
Vand Macelarie/ Bacanie marca inregistrata 150.000 Euro Vand Macelarie/ Bacanie marca inregistrata Bucuresti, Romania
Vând SRL cu TVA, EORI, capital social 46500 lei 5.500 Euro Vând SRL cu TVA, EORI, capital social 46500 lei Bucuresti, Romania
Bar Gelaterie in Rimini Italia 120.000 Euro Bar Gelaterie in Rimini Italia -Altele (strainatate), Italia
160.000 Euro Companie de consultanta HR, training si marketing Banat-Crisana-Maramures, Romania
Vanzare SC Prelucrari Mecanice 1.700.000 Euro Vanzare SC Prelucrari Mecanice Campina, Romania
Alte Afaceri de vanzare