Anunt dezactivat. Vezi anunturi noi

VANZARE 49% DIN FIRMA CU 2.5 MIL EURO ACTIVE

Arad, Romania
650.000 Euro
 • Localitate: Arad
 • Judet: Arad
 • Regiune: Banat-Crisana-Maramures
 • Tara: Romania

Domeniu de activitate
 • Sector: Agricultura, silvicultura si pescuit
 • Subsector: Cultivarea plantelor culturi permanente – fructe arbusti fructiferi: capsuni, nuciferi si alti pomi fructiferi
 • Tip afacere: Fabrici Industrie Alimentara
 • Afacerea dvs. este în procedura de reorganizare judiciară?: NU
 • Afacerea este o franciza?: NU

Descriere afacere

TOTAL PATRIMONIU 2.5 MIL EURO detaliat dupa cum urmeaza:

 10 ha de teren imprejmuite si iluminate perimetral (din care pe 5 ha aflate in proprietatea societatii pe care sa realizat o plantatie de ciresi in sistem superintensiv restul de 5 ha fiind preluate in superficie pentru o perioada de 20 de ani si pe care s-au plantat ciresi pe o suprafata de 1.7 ha restul de 3.3 ha fiind disponibile pentru a fi cultivate).

Locatia este cu front si acces din DN 7 pe directia Arad-Nadlac la 6 km distanta de Arad si la 2 km de urcarea pe autostrada A 1, localizata la 800 mt distanta de locul unde multinationala « LIDL » a achizitionat in decembrie 2022, 40 ha de teren cu pretul de 26 Euro /mp si a inceput constructia celui mai mare centru logistic si de depozitare marfuri din vestul tarii!

Valoarea celor 5 hectare de teren este 1 mil euro diferenta pana la 2,5 mil reprezentand urmatoarele:

 Hala construita in 2022/2023 cu o suprafata de 600 mp destinata, depozitarii, procesarii, conditionarii fructelor si legumelor, dotata cu 3 celule frig pentru depozitarea fructelor/legumelor in temperatura si umiditate controlata.

 Linie de procesare fructe si legume an fabricatie 2023 pentru produse cu valoare adaugata, fructele neconforme exportului sunt transformate in dulceata sau gem, legumele in diverse preparate traditionale precum (zacusca, tocana de legume, pasta de tomate, piureuri etc.).

 Linie pt sortarea, calibrarea si cantarirea fructelor pe dimensiuni dotata cu elevator si banda de sortare si control marca Perfect Van Wamel CGM 5-4 an 2023.

 Hydrocooler Maxwell Termomachines MX-HC-1 an 2023 (racitor tip dus cu apa gheata) pentru reducerea temperaturii fructelor sau a legumelor dupa caz de la + 26-30 grade la +3 grade celsius cu o capacitate de 2000 kg la fiecare 15 minute, avantajul utilizarii acestui echipament fiind de evitare a socului termic inainte de introducerea in celulele frig, astfel ca produsele trecute initial prin racitor isi pastreaza prospetimea pe o perioada mai indelungata, reducandu-se riscul de perisaj (produsele rezista pana la 45 zile).

 Spatii de depozitare materii prime si produse finite.

 Spatii de lucru si administrative (vestiare, sala de mese, spatii sanitare, birou) toate conform normelor;

 Sistem de sustinere si protectie a plantelor construit pe o suprafata de 5 ha cu spalieri din beton precomprimati, prevazut cu plasa anti grindina, plasa anti insecta si folie anti ploaie reducand astfel riscul deterioararii fructelor din cauza efectului de crapare sau cel al pradatorilor (pasarile, insectele, iepurii).

 8000 buc de cires achizitionati din pepiniera lider european Fleuren Olanda plantati in toamna anului 2022 in sistem superintensiv (1.5 mt intre plante si 4 mt intre randuri) pe un portaltoi de Gisela 5 avand 2 / 3 ani de viata la momentul plantarii, care din anul 2023 au intrat pe rod si care rodesc timp de 20 ani fructe cu un calibru intre 28/32 mm.

 Diverse utilaje si echipamente agricole an de fabricatie 2022/2023:

Tractor Kubota 5071 Narow; Platforma Nblosi pentru cules si intretinut livezi cu elevator posterior si anterior; Tocatoare Orizzonti Mix P 180 cu brat cositor pentru resturi vegetale si iarba; Atomizor tractat Florida PLN 800 Tower pentru tratamente foliare, Distribuitor de ingrasaminte Rondini Compact 800 , Elevator Aedes 1500 kg , Grapa rotativa Forigo 150 cu packer , Bara de ierbicidare pe randul de plante OMA BD cu deschidere la 4,3 mt , Remorca Bicchi 2 t , Bazin purtat pentru bara de ierbicidat Florida PID 400 , Echipament anti inghet dotat cu 6 butelii Agrofrost F252 , Masina de lucrat solul pe randul de planteOrizzonti Mira Joystic la care se pot adapta diverese ustensile ; Foarfece electrice pentru tuns .

 Foraj propriu de medie adancime (35 ml) pt sursa proprie de apa;

 Rezervor pentru stocarea apei cu o capacitate de 302 mc;

 Statie automatizata echipata cu sistem computerizat pentru irigarea/fertirigarea uniforma a intregii plantatii cu posibilitatea de a fi controla si dirijata de la distanta prin internet;

 Statie meteo proprie;

 Sistem de Irigatii prin picurare desfasurat pe intreaga plantatie (5 ha) conectat la sistemul computerizat pentru distribuirea apei/fertilizantilor in plantatie.

 PATB proprietate cu o putere de 250 kva,

 Autoutilitara Iveco an de fabricatie 2023 capacitate 3.5 tone echipata cu modul de congelare /refrigerare + modul de printare a temperaturii.

 Sistem de supraveghere prin senzori de prezenta si camere video de inalta rezolutie

 

PRODUCTIA ESTIMATA DE CIRESE DIN LIVADA PROPRIE:

 Pentru anul 2024 se estimeaza o productie intre 6500-8500 kg fructe la hectar, astfel ca s-a luat in calcul cantitatea minima rezultand o cantitate neta de 25.500 kg fructe calculate la un pret minim de 5€/kg rezulta un venit de 150.500 €.

 Pentru anul 2025 se estimeaza o productie de 12000 -14.000 kg fruct la hectar, astfel ca sa luat in calcul cantitatea minima rezultand o cantitate neta de 60.000 kg fructe calculate la un pret minim de 5 € / kg rezulta un venit de 300.000 €.

 Din anul 2026 se estimeaza o productie de 20.000 -24.000 kg fruct la hectar, astfel ca sa luat in calcul cantitatea minima rezultand o cantitate neta de 100.000 kg fructe calculata la un pret minim de 5€/kg rezulta un venit minim de 500.000 € anual timp de 20 ani!

ALTE VENITURI DIN ACTIVITATI CONEXE

 Incepand cu anul 2023 se vor achizitiona fructe de la diversi cultivatori din zona si se va produce cu linia de procesare proprie diverse sortimente de dulceata (capsuni, cirese, mere, prune, afine, etc.) pe care le vom comercializa prin magazinul propru on line www.salefruits.com si www.legufruct.ro dar si prin diverse retele de magazine din vestul tarii

 Tot cu aceasi linie in perioada de toamna se vor achizitiona legume din zona si le vom transforma in diverse sortimente de zacusca, tocane de legume, bulion, rosii, etc.

 Din anul 2023 si urmatorii avand la dispozitie o hala de 600 mp echipata cu celule frig precum si o autoutilitara cu modul de temperatura controlata vom colecata de la diversi furzizori din zona fructe si ciuperci de padure proaspete pe care le vom exporta .

COSTURI CU INTRETINEREA PLANTATIEI:

 Anual costul intretinerii plantatiei este de cc 50.000 euro necesari platii personalului sezonier care efectueaza lucrarile agricole specifice si de aplicare a tratamentelor cu utilajele societatii a personalul sezonier utilizat la culesul fructelor , cules care se realizeaza etapizat din luna mai pana la sfarsitul lunii iulie , piese de schimb pentru utilaje , combustibil si diverse neprevazute .

 Alte cheltuieli privind costul cu procesarea se vor calcula la momentul intocmirii retetarelor , acest cost se va evidentia in pretul de vanzare al produsului finit . * Incepand cu anul 2024 previzionam ca an de an sa fim prezenti in calitate de expozant la diverse evenimente internationale si nationale organizate pentru noi parteneriate si contracte privind vanzarea de fructe si produse cu valoare adaugata .

 • Vechimea afacerii - ani: 3
 • Numar angajati: 1

Descrierea punctului de lucru
 • Drept de proprietate imobil punct de lucru/sediu:  in proprietate
 • Imobilizari corporale:  la cerere
 • Stocuri:  la cerere

Detalii competitori / Oportunitati de extindere / Motivul vanzarii

ELIMINAREA CREDITULUI BANCAR


Detalii despre tranzactia dorita
 • Sunteti dispus sa vindeti si in rate?:  DA
 • Oferiti sprijin si instructaj cumparatorului?:  DA
 • Căutați un asociat - vindeți doar o parte din afacere?:  DA
 • Ce procent din afacere doriti sa vindeti?: 49 %

Situatia financiara
 • Contracte de credit sau leasing?:  DA
 • Sold leasing:  -
 • Sold credite:  -
 • Cifra de afaceri: 47.000 EUR
 • Profit:  32.000 EUR
 • Cash Flow:  20.000 EUR
 • Pret: 650.000 EUR
Alte Afaceri de vanzare
Vand Spălătorie de camioane 450.000 Euro Vand Spălătorie de camioane Barzava, Romania
595.000 Euro Parc Fotovoltaic Autorizat 5MW Ready to Build Muntenia-Oltenia, Romania
INCHIRIEZ FABRICA PRELUCRARE CARNE 6.000 Euro INCHIRIEZ FABRICA PRELUCRARE CARNE Dumbravita, Romania
Vand site+brand+pagini Social Media 5.000 Euro Vand site+brand+pagini Social Media Vaslui, Romania
Fabrică prelucrare primara a lemnului si mobilă 460.000 Euro Fabrică prelucrare primara a lemnului si mobilă Transilvania, Romania
Alte Afaceri de vanzare