Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

Economia României în 2011 faţă de ţările vecine din Europa de Est
Bilanţul performanţelor economice ale României şi cele ale statelor vecine membre ale Uniunii Europene (UE) scoate în evidenţă viteza cu care economia românească, a treia ca mărime din Europa Centrală şi de Est, şi-a revenit după recesiunea de 1,3% din 2010. În al treilea trimestru Produsul Intern Brut al României a crescut cu 4,4% în raport cu perioada similară a anului anterior, ritm mai mare chiar decât cel al Poloniei, singurul stat din UE care a evitat recesiunea în timpul crizei economice mondiale, şi cel mai rapid dintre cele ale ... Citeste mai departe »
Germanii construiesc în Argeş un terminal auto pentru Dacia, Ford şi importatori
Grupul german specializat în transportul de automobile ARS Altmann construieşte în localitatea Leordeni, judeţul Argeş, un terminal auto cu acces la calea ferată, care va servi în principal ca punct de depozitare temporară pentru Dacia, Ford şi importatorii auto. Terminalul va avea o capacitate de până la 5.000 de maşini şi va fi amplasat în vecinătatea tronsonului de cale ferată Bucureşti - Piteşti - Craiova. Compania germană va asigura şi transportul pe calea ferată de la terminalul de Leordeni, în colaborare cu operatori feroviari di... Citeste mai departe »
Tender investeste 100 de milioane dolari in explorarea petrolului senegalez
Ovidiu Tender, unul dintre cei mai puternici antreprenori din România, va investi în următorii opt ani circa 100 mil. dolari pentru explorarea unui perimetru de petrol offshore situat pe coasta statelor africane Senegal şi Guineea - Bissau. Omul de afaceri a semnat saptamana trecuta la Bucureşti cu reprezentanţii Agenţiei de Gestionare şi Cooperare între Senegal şi Guineea - Bisau (AGC) acordul de concesiune pe 33 de ani pentru perimetrul respectiv cu o suprafaţă de circa 5.300 de kilometri. Negocierile cu reprezentanţii celor două state... Citeste mai departe »
Am 60 de milioane de euro pentru terenuri, dar proprietarii ţin de preţ, spune seful Cora Romania
Cora deschide anul acesta două noi hipermarketuri, după investiţii de 60 de milioane de euro. Retailerul belgian Cora, prezent pe piaţa românească cu opt unităţi, este în cautarea unor oportunităţi pentru extindere. Philippe Lejeune, directorul general al lanţului de hipermarketuriCora România spune că are milioane de euro pentru achiziţia de terenuri, dar nu poate cumpăra. De ce? Proprietarii terenurilor nu vor să mai lase din preţuri. Este vorba aici de terenurile cumpărate la preţuri mari în perioada de boom imobiliar. "Am 120 de mil... Citeste mai departe »
Chinezii au cumparat o mare banca americana. Alte 2 banci chinezesti au intrat pe piata americana
Rezerva Federală a SUA - FED a aprobat planurile pentru intrarea pe piaţa americană a trei mari bănci controlate de statul chinez, inclusiv prima achiziţie a unei reţele de retail banking din SUA de către o instituţie de credit din China. Industrial & Commercial Bank of China Ltd, o banca gigant, va achizitiona Bank of East Asia USA Băncile care au primit aviz pentru piaţa SUA sunt Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), Bank of China şi Agricultural Bank of China. Industrial & Commercial Bank of China Ltd a primit aprobarea Fed p... Citeste mai departe »
Familia Rokefeler construieste 300 de apartamente in Bucuresti
Fondul de investiţii Europa Capital, parte a grupului Rockefeller construieşte, în parteneriat cu o altă firmă activă deja pe piaţa românească, 300 de apartamente în Bucureşti. Preţurile pornesc de la 40.000 de euro pentru o garsonieră în apropiere de metrou. Dacă vor avea succes, americanii vor extinde proiectul. Compania RPF Development, cu capital american, are în derulare al doilea proiect rezidenţial din Bucureşti, care este dezvoltat în parteneriat cu fondul de investiţii Europa Capital, parte a grupului Rockefeller. "Europa Capita... Citeste mai departe »
Sensiblu - A&D Pharma, preia farmaciile CityPharma
Retailerul farmaceutic Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma, a demarat procesul de achizitie a 90 dintre farmaciile City Pharma. „Sensiblu a demarat procesului de achizitie a 90 dintre farmaciile care compun reteaua CityPharma. Astfel, cu 400 de unitati in intreaga tara, Sensiblu isi consolideaza pozitia de lider de piata in retailul farmaceutic din Romania", a declarat Robert Popescu, CEO-ul grupului farmaceutic A&D Pharma. Potrivit acestuia, preluarea celor 90 de unitati se va finaliza in cursul lunii iunie 2012, moment de la care va ... Citeste mai departe »
A patra banca spaniola a fost nationalizata partial
Spania a preluat Bankia, a patra mare instituţie de credit a ţării, încercând să risipească temerile referitoare la capacitatea statului de a stabiliza sectorul financiar, la patru ani după ce sectorul a fost puternic lovit de prăbuşirea pieţei imobiliare, transmite Reuters Statul spaniol va prelua o participaţie indirectă de 45% la Bankia în urma preluării controlului asupra companiei-mamă a băncii, BFA, prin conversia unui împrumut de 4,5 miliarde de euro acordat anterior, a anunţat banca centrală. Ministerul Economiei s-a angajat să fac... Citeste mai departe »
Ekol Logistics: Vom vedea tot mai multe relocări de producţie din Vest, în România
Pe măsură ce companiile din Europa de Vest vor dori să-şi reducă cheltuielile, acestea vor reloca unităţile de producţie în partea de Est, în ţări precum România, iar acest lucru va genera o creştere a pieţei de logistică, este de părere Okyay Oztugran, oficialul Ekol Logistics care coordonează dezvoltarea companiei turceşti de logistică pe piaţa locală. "După criza din 2008 România a scăzut semnificativ, însă vorbim de o ţară de peste 20 de milioane de locuitori, care vor începe să consume mai mult şi odată cu stabi¬lizarea din acest an va... Citeste mai departe »
Guvern nou - planuri de privatizare noi
Oltchim va fi privatizata in Septembrie, la Cupru Min se va relua licitatia, Poşta Romana va fi restructurată şi privatizată până la finele anului, compania TAROM ar putea fi vanduta in totalitate, la CFR Marfa mai asteptam. Acestea sunt cateva dintre declaratiile ministrilor din noul guvern Ministrul desemnat al Economiei, Daniel Chitoiu, si-a asumat sambata, la intalnirea cu reprezentantii FMI si ai Comisiei Europene, privatizarea companiei Oltchim in septembrie si reluarea licitatiei pentru vanzarea Cupru Min imediat dupa reevaluarea s... Citeste mai departe »
Chinezii de la AMD Capital si BERD cumpara 30% din compania bulgara Prista Oil care deruleaza afaceri si in Romania
Compania chineză de investiţii ADM Capital şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) cumpără 30% din producătorul bulgar de lubrifianţi Prista Oil, prezent şi pe piaţa românească ADM Capital şi BERD au cumpărat pachetul minoritar deţinut de fondul Gramercy Emerging Markets pentru suma de 48 de milioane de euro, au plătit datoriile Prista Oil către acesta şi sunt pregătite să ofere noi finanţări companiei bulgare pentru expansiune, informează Reuters. BERD va exitnde împrumutul acordat Prista Oil cu 12 milioane de euro,... Citeste mai departe »
Roman Copper atacă în instanţă statul român pentru oprirea negocierilor privind Cupru Min
Roman Copper a atacat în instanţă statul român, acuzând Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) că "a încetat unilateral discuţiile" cu firma canadiană pentru Cupru Min Abrud, deşi aceasta câştigase licitaţia pentru preluarea societăţii miniere. "Roman Copper Corp. a iniţiat în mod oficial procedurile legale şi acţiunile împotriva statului român, pentru a-şi proteja drepturile legale. (...) Roman Copper Corp. a formulat o «Cerere de chemare în judecată», pe care a înaintat-o instanţelor judecătoreşti competente... Citeste mai departe »
China a pregătit 1,5 miliarde de euro pentru investiţii în Bulgaria
La câteva zile după ce Ungaria a anunţat realizarea a şapte proiecte prin intermediul unei linii de investiţii chineze în cuantum de un miliard de euro, vecinii de la sud de Dunăre se laudă cu un ajutor asiatic de circa 1,5 miliarde de dolari, care se va materializa în următorii ani în proiecte de infrastructură, energie şi agricultură. Anunţul a fost făcut joi de preşedintele Camerei de Comerţ Bulgaro-Chineză, Viktor Azmanov, care a declarat, conform Novinite, citat de Mediafax, că guvernele din cele două ţări au semnat deja un memoran... Citeste mai departe »
Proiectul "super rentabil" Roşia Montană ar putea valora peste 30 miliarde de dolari şi va începe când se va stabili cine va profita
Proiectul Roşia Montană ar putea valora peste 30 miliarde dolari la preţurile actuale ale aurului şi argintului, comparativ cu estimarea de 7,5 miliarde dolari dinr-un studiu publicat în 2007, a declarat directorul executiv al Gabriel Resources, Jonathan Henry. Ovidiu Tender catalogheaza proiectul Rosia Montana ca fiind "super rentabil" si va incepe abia atunci cand se va stabili beneficiarul castigurilor La Roşia Montană, judeţul Alba, se află cel mai important zăcământ de aur din România. Acesta, evaluat la aproximativ 300 de tone de au... Citeste mai departe »
Oamenii de afaceri libanezi vor să investească 100 de milioane de dolari în România
Mai mulţi oameni de afaceri libanezi intenţionează să investească în următorii doi ani în România peste 100 de milioane de dolari în turism, agricultură şi servicii, a declarat ieri într-o conferinţă omul de afaceri Mohammad Murad, în urma unui forum româno-libanez. "Din discuţiile pe care le-am avut la forum, se preconizează investiţii libaneze de peste 100 de milioane de dolari în următorii doi ani. Cele mai importante investiţii vor fi în turism, agricultură şi industria uşoară, cum ar fi cea textilă", a spus omul de afaceri libanez Moha... Citeste mai departe »
Raiffeisen a finalizat preluarea Polbank la un preţ mai mic decât cel convenit iniţial
Raiffeisen Bank International, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat că a finalizat tranzacţia vizând preluarea unui pachet majoritar de acţiuni la Polbank, divizie a grupului bancar grec EFG Eurobank Ergasias, la un preţ mai mic decât cel convenit în urmă cu un an, transmite Reuters. RBI a precizat că a plătit 460 milioane de euro în numerar pentru un pachet de 70% din acţiunile Polbank, în condiţiile în care preţul convenit în luna februarie 2011 era de 490 milioane de dolari. Preluarea Polbank va face din Raiffeisen unul din princi... Citeste mai departe »
LinkedIn cumpără SlideShare - pretul 119 milioane euro
LinkedIn Corp., compania americană care deţine cea mai mare reţea online de socializare profesională, va prelua SlideShare Inc., plătind 119 milioane de dolari. Plata tranzacţiei va fi 45% în numerar, iar restul în acţiuni LinkedIn Aplicaţia SlideShare le permite utilizatorilor să încarce documente - precum prezentările - pe internet, pe care să le poată apoi accesa de oriunde. Prezentările reprezintă una dintre principalele modalităţi în care profesioniştii îşi împărtăşesc experienţele şi cunoştinţele, a declarat directorul executiv al... Citeste mai departe »
Praktiker se restructureaza în Germania si urmeaza sa ia o decizie in privinta retelei din Romania
Retailerul german de bricolaj Praktiker a început primele închideri de magazine chiar pe piaţa germană, parte a programului de restructurare a grupului, potrivit presei germane, citate de portalul Planet Retail. Un magazin al grupului a fost închis la sfârşitul lunii martie, iar cel puţin alte opt vor urma în a doua jumătate a anului, potrivit publicaţiei germane Lebensmittel Zeitung, specializată în retailul alimentar. Numărul total de magazine care vor trebui închise va depinde de rezultatul negocierilor cu proprietarii spaţiilor comer... Citeste mai departe »
Creditorii Planorama vor să vândă proiectul
Fondul de investiţii Tagor Capital intenţionează să răscumpere proiectul imobiliar Planorama, aflat în insolvenţă, şi să înlocuiască astfel dezvoltatorul Euro Habitat care nu şi-a putut duce planurile la final, potrivit unor surse din piaţa imobiliară Primul pas în acest sens a fost făcut odată ce comitetul creditorilor Planorama a numit firma Tagor Properties, o subsidiară a Tagor Capital, drept responsabilă cu estimarea costurilor necesare finalizării proiectului. Tagor Properties a fost aleasă în defavoarea consultanţilor internaţional... Citeste mai departe »
Volksbank România: Nu vom fi naţionalizaţi de statul austriac
Intrarea guvernului din Austria ca acţionar indirect al Volksbank România va avea impact limitat pentru că orice decizie referitoare la banca locală necesită acordul grupului francez BPCE şi al băncilor DZ Bank şi WGZ Bank, afirmă reprezentanţii Volksbank România în replică la articolul "România are de azi încă o bancă de stat: Volskbank va fi controlată indirect de guvernul austriac." publicat de Ziarul Financiar "Statul austriac nu va deţine controlul nici asupra grupului OVAG, cu atât mai puţin asupra Volksbank România. Pentru a deţi... Citeste mai departe »
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9