Carrefour rămâne. Real este in negocieri pentru a vinde toate hypermarketurile din afara Germaniei

Retailerul german Metro se află în faza de negocieri avansate cu două companii pentru vânzarea operaţiunilor din afara Germaniei ale diviziei de hipermarketuri Real. Directorul general al Carrefour, Georges Plassat, a anunţat ieri că lanţul de magazine se va retrage din mai multe ţări, România nefiind printre ele, chiar dacă în ultima perioadă s-a tot vorbit pe această temă.

Decizia de vanzare a magazinelor Real din afara Germaniei face parte din planul directorului executov Olaf Koch de a se concentra pe pieţele care aduc cele mai puternice rezultate, scrie Bloomberg, citând două surse apropiate discuţiilor.

Grupul francez Auchan este principalul favorit la achiziţia operaţiunilor internaţionale ale grupului Real, susţin sursele care au refuzat să fie numite pentru că negocierile sunt secrete. Nicio decizie nu a fost luată iar Metro poate decide oricând să anuleze procesul de vânzare, au precizat sursele.

Divizia Real numără 423 de magazine în Germania şi alte cinci state europene, Polonia, Rusia, România, Turcia şi Ucraina.

Conform surselor, Koch încearcă să limiteze evoluţia slabă de pe piaţa europeană, afectată de a doua recesiune în ultimii trei ani.

Metro a refuzat să comenteze informaţia şi a reiterat o afirmaţie anterioară conform căreia "analizează toate opţiunile pentru divizia Real".

Carrefour Romania continua planurile de extindere

Pentru a trece peste perioada dificilă pe care o traversează, conducerea Carrefour a decis să dea afară în jur de 600 de angajaţi din Franţa şi să-şi revizuiască poziţia pe piaţă în mai multe ţări. Locaţiile menţionate de Georges Plassat sunt Polonia, Turcia şi Indonezia. De asemenea, directorul Carrefour a anunţat că, până la sfârşitul acestui an, se va retrage din Singapore, după ce şi-a vândut magazinele partenerilor săi din Grecia.

Între timp, în ţara noastră, Carrefour continuă să deschidă hypermarketuri, în această săptămână inaugurând noi locaţii în Focşani şi în Vaslui.

Cititi si Auchan a cumpărat hipermarketurile Real din Romania