Sfaturi vanzatori

Vanzarea unei firme nu este un lucru tocmai simplu. Ar fi indicat sa folositi cel putin un jurist, un contabil, un evaluator, un consultant de investitii sau consultant specializat in vanzari de afaceri pentru a avea siguranta ca veti obtine pretul dorit si lucrurile vor decurge cum doriti dumneavoastra.
 
Nu este indicat sa folositi serviciile unei agentii imobiliare decat daca doriti sa vindeti separat proprietatile imobiliare. In general afacerile se vand la cheie, cu active si pasive, cu bunuri imobile si credite in derulare. Valoarea unei afaceri in conditii normale este mult mai mare decat daca ati vinde separat activele afacerii. In general, valoarea unei afaceri este data de profitabilitatea si marimea activitatii; de perspective pe termen mediu si lung de a obtine un profit apreciabil.
 
Inainte de a trece la vanzarea efectiva a afacerii ar fi indicat sa aveti o strategie de vanzare. Este indicat sa intocmiti cel putin un plan de actiuni, sa va pregatiti din timp pasii necesari valorificarii afacerii. Ideal ar fi sa va planificati cu cel putin 1 an inainte momentul vanzarii.
 
Sfaturi pentru vanzarea firmei - afacerii:
• Incercati sa aveti o crestere constanta a cifrei de afaceri si a profitului.
• Nu sunt indicate artificiile contabile sau de orice alta natura care duc la diminuarea profitului impozabil. Este mult mai indicat sa platiti un impozit mai mare decat sa aveti un profit mai mic.
•  Renuntati la investii, pentru a mari profitabilitatea.
• Restructurati afacerea in situatia in care aveti mai multe activitati. Clarificati situatia proprietatilor imobiliare daca aveti o situatie neclara sau folositi si imobile inregistrate pe persoana fizica.
• Incercati sa va implicati cat mai putin in derularea afacerii. Potentialii cumparatori ar putea fi deranjati daca va implicati mult prea mult in managementul afacerii - daca firma depinde exclusiv de relatiile si cunostintele dumneaoastra. In cel mai bun caz ar putea sa va ceara sa ramaneti implicat activ in firma.
• Angajati o echipa manageriala performanta.
• Asigurati-va ca evidenta contabila este condusa la zi si corect.
• Asigurati-va ca indepliniti toate cerintele legale privitoare la angajati, vize medicale, protectia muncii, licente si autorizatii etc.
• Incercati sa incheiati contracte comerciale pe perioade lungi
• Incercati sa va mariti numarul de clienti.
• Inregistrati-va drepturile de proprietate intelectuala.
 
Mariti substantial atractivitatea si vizibilitatea afacerii dumneavoastra cu: Premium Plus sau Premium.
 
Va invitam sa vizitati si sectiunea de anunturi Cumpar-Investesc unde cumparatorii publica anunturile lor.
Va invitam sa studiati sectiunile: Intrebari frecvente FAQSfaturi VanzatoriSfaturi cumparatori si sectiunea Termeni si conditii. Daca nu ati gasit raspuns la intrebarea dumneavoastra va rugam sa ne transmiteti intrebarea accesand sectiunea Contact. Veti primi un raspuns in cel mai scurt timp.