Sfaturi cumparatori

Siteul nostru va ofera mai multe afaceri la cheie sau idei de afaceri, scoase la vanzare de catre proprietari sau intermediari. In functie de cunostintele si experienta dumneavoastra anterioara, va invitam sa alegeti tipul de afacere care vi se potriveste cel mai bine.
 
Sfaturi generale pentru achizitia unei firme:
 
• Solicitati informatii despre afacerile care va intereseaza;
• Pastrati discretia. De obicei vanzatorii nu doresc ca angajatii lor sa afle intentia de vanzare.
• Fiti meticulos in a va nota informatiile importante.
• Multe afaceri au putine informatii in prezentarea oferita; ele sunt doar un punct de plecare in analiza dumneavoastra;
• Situatiile financiare intermediare, balantele lunare nu au rezultate finale si este indicat sa analizati bilantul anual si raportul de audit (daca exista). Anumite afaceri au fluctuatii sezoniere, iar intregul tablou nu il puteti vizualiza decat raportand cifrele din perioade similare.
• Cumparatorii de afaceri experimentati viziteaza afacerile, isi fac propriile calcule (vanzari, costuri, cheltuieli de regie) si incearca sa determine singuri profitul, eventualele conexiuni si reduceri de cheltuieli care s-ar putea obtine prin achizitia unei afaceri noi.
• Cumparatorii experimentati se concentreaza si asupra aspectelor necuantificabile in bani dar foarte importante: existenta unui personal bine pregatit, experienta, organizarea interna, strategia de marketing, imaginea companiei, brandul etc.
• Verificati fiecare produs sau serviciu oferit.
• Verificati informatiile din postura clientului. Ati putea conduce acea afacere?; Ce imbunatatiri s-ar putea implementa?; Ce schimbari ati face? Intrevedeti vreo oportunitate? Dumneavoastra cumparati afacerea asa cum este, dar aveti sansa unui nou inceput, cu dumneavoastra conducand acea afacere.
• Multe afaceri se vand din cauza aparitiei unor evenimente in viata proprietarilor, datorita varstei inaintate, a schimbarii domiciliului, lipsa unor mostenitori sau lipsa unei persoane care poate sa conduca afacerea in continuare.
• Multe afaceri se vand datorita lipsei disponibilitatilor financiare necesare trecerii peste un nou pas in dezvoltarea companiei. De multe ori se cauta un concurent sau un investitor dintr-o zona de activitate asemanatoare care este dispus sa investeasca, iar prin sinergia rezultata in urma asocierii se urmareste obtinerea unor rezultatea deosebite: cresterea capacitatii de productie, cresterea cotei de piata, acces pe noi piete de desfacere, etc.
• Apelati la serviciile unor consilieri specializati: contabili, brokeri de afaceri, analisti financiari, consultanti, avocati; pentru a va ajuta sa evaluati cat mai bine, din toate punctele de vedere, afacerea pe care doriti sa o achizitionati.
• Unele firme prezinta anumite aspecte care sunt foarte greu identificabile fara ajutorul unui expert. Firmele medii si mari pot folosi diverse metode pentru a reduce impozitul pe profit, TVA, impozitele si taxele catre stat. Ex: Multe dintre ele detin imobile mult subevaluate pentru a nu plati impozite foarte mari sau au mai multe contracte de leasing pentru active care nu sunt folosite in derularea afacerii.Acestea nu sunt neaparat minusuri ale afacerii, dar pot avea diverse implicatii financiare si juridice. Pentru a avea o imagine clara ar fi indicat sa apelati la specialisti.
 
După inregistrare, vă recomandăm să adăugaţi un anunt de cumpar (gratuit si confidential) in sectiunea Oferte Cumpar
 
Va invitam sa studiati sectiunile: AjutorIntrebari frecvente FAQSfaturi VanzatoriSfaturi cumparatori si sectiunea Termeni si conditii. Daca nu ati gasit raspuns la intrebarea dumneavoastra va rugam sa ne transmiteti intrebarea accesand sectiunea Contact. Veti primi un raspuns in cel mai scurt timp.