Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

La Doi Pasi de 800 de magazine in franciza
Retailerul german Metro Cash&Carry Romania a ajuns la o reţea de peste 700 de magazine de proximitate deschise in franciză sub brandul "LaDoiPaşi", concept lansat pe piaţa locală in luna martie 2012 şi care se adresează micilor comercianţi. Conform comunicatului Metro, peste 800 de magazine ale micilor comercianţi independenţi din comerţul tradiţional s-au alăturat programului, mai bine de 700 dintre acestea fiind deja funcţionale. LaDoiPași, programul de franciză dezvoltat de către METRO Cash&Carry Romania,... Citeste mai departe »
Cum poţi să-ţi cumperi benzinărie de la bancă
Pentru numai 277.000 de euro poţi deveni proprietarul unei staţii peco scoase la licitaţie de bancă în urma executării silite. După ce le-au scăzut afacerile cu până la 30% în 2010 şi nu şi-au mai putut rambursa creditele, micii benzinari au ajuns să fie executaţi de băncile la care s-au împrumutat Aţi visat vreodată să deveniţi petrolist? Acum este momentul! BCR scoate la licitaţie cinci staţii peco după ce proprietarii acestora au fost executaţi silit pentru că nu şi-au mai putut rambursa creditele. Iar ... Citeste mai departe »
Prețurile din imobiliare, plastilina miliardarilor
Ion Ţiriac şi Dinu Patriciu îşi dispută anual poziţia de cel mai bogat român, însă cursa dintre cei doi miliardari nu se opreşte aici. Periodic, aceştia lansează prognoze despre evoluţia pieţei imobiliare şi a economiei, în general. Câte dintre acestea s-au adeverit și cum au influențat ele piața Capital a suprapus prognozele imobiliare făcute de Patriciu şi Ţiriac, de la începutul crizei şi până acum, peste graficul care urmăreşte evoluţia preţului la locuinţe vechi, sectorul imobiliar cel mai sensibil la astfel de declaraţii, pentru a d... Citeste mai departe »
Casa de Insolventa Transilvania (CITR) a preluat societatea aradeana de profil Solve Insolve Ipurl
Casa de Insolventa Transilvania (CITR) a preluat societatea aradeana de profil Solve Insolve Ipurl, prin fuzionarea acesteia cu filiala sa din Timis. Totodata, Rudolf Vizental, proprietarul Solve Insolve, a devenit al saptelea partener al CITR. „Avantajele birourilor teritoriale tin de pozitionarea si de contactul direct si permanent cu partenerii, ceea ce faciliteaza bunul mers al dosarelor”, a declarat Radu Lotrean, managing partner al CITR. El spune ca firma pe care o reprezinta va aloca extinderii afacerii un buget de circa 5-10% din ... Citeste mai departe »
Agricultură ca în Vest cu banca de terenuri
Statul pregăteşte un proiect de comasare a exploataţiilor agricole, pe care vrea să le concesioneze mai apoi marilor investitori din domeniu România exploatează doar la jumătate de capacitate potenţialul său agricol. Numai 10% din terenuri sunt nelucrate, însă mai mult de jumătate din total sunt prea mici şi nu permit o exploatare eficientă. Pornind de la un model olandez, statul vrea să treacă la comasarea terenurilor agricole, preluând în concesiune sau cumpărând suprafeţe de la proprietari, potrivit unui proiect al Ministerului Agricu... Citeste mai departe »
Hypermarketul imobiliar românesc a devenit hard discounter
Când pe o piaţă totul e de vânzare şi nu se cumpără mai nimic, atunci se poate vorbi despre o mare problemă. Cu câteva miliarde de euro mai ieftină faţă de anii trecuţi din cauza devalorizărilor, piaţa îşi vede majoritatea proprietăţilor imobiliare scoase la vânzare chiar dacă proprietarii ca şi consultanţii recunosc doar cu jumătate de gură sau deloc. Cu câteva excepţii evident, dar chiar nu contează excepţiile în cazul de faţă. Unul dintre puţinii cumpărători dintr-o piaţă plină de vânzători e fondul de investiţii cu capital sud african... Citeste mai departe »
IBM a depăşit Microsoft ca valoare de piaţă pentru prima dată in ultimii 15 ani
IBM a depăşit vechiul rival Microsoft ca valoare de piaţă pentru prima dată în 15 ani, marcând un nou punct de cotitură în istoria agitată a două dintre cele mai vechi şi mai reputate companii din sectorul tehnologiei. Răsturnarea de situaţie reprezintă totodată un nou eveniment nefast în istoria recentă a Microsoft, care nu a reuşit să convingă investitorii că poate continua să domine viitorul tehnologiei aşa cum a făcut-o în trecut, acţiunile companiei stagnând în ultimul deceniu. Un investitor care a plasat 100.000 de dolari în fieca... Citeste mai departe »
Producatorul de lux Jimmy Choo, vandut cu 600 milioane de euro
Producatorul de pantofi si accesorii de lux Jimmy Choo a fost cumparat cu 525 de milioane de lire (peste 600 de milioane de euro), de catre grupul Labelux, de la fondul TowerBrook. Jimmy Choo fusese cumparat de TowerBrook in 2007 pentru suma de 225 milioane de lire sterline, scrie Female First. "Sunt extrem de mandra de tot ce am realizat in ultimii 15 ani si suntem incantati sa facem parte din Labelux, un partener care impartaseste valorile si pasiunea noastra", sustine Tamara Mellon, director de creatie la Jimmy Choo. "Aceasta este o ... Citeste mai departe »
Complexul Han Hora din Eforie Sud este scos la vanzare
Societatea Carmen Silva 2000 SA scoate la vânzare Complexul Han Hora din Eforie Sud, format din Vila Egreta şi restaurantul Han Hora, preţul de pornire fiind 217.500 euro fără TVA, iar garanţia de participare este de 43.500 euro, a anunţat Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). "SC Carmen Silva SA, cu sediul în Eforie Sud, str. I.C. Bratianu, nr. 3 – Vila Filimon Sârbu, judeţul Constanţa, scoate la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile OUG nr.88/1997, Legea nr.137/2002 şi HG 577/2002 pr... Citeste mai departe »
Poveştile de succes, magnet pentru investiţii
Drumurile proaste sau inexistente şi infrastructura tehnică rudimentară determină investitorii străini să nu aleagă zona rurală. Investitorii străini vor ca locul unde urmează să ridice o fabrică sau un sediu de companie să aibă acces la drum, reţele utilitare şi să fie poziţionat geografic într-o zonă accesibilă, potrivit consilierului pe probleme de investiţii străine din cadrul Centrului Român pentru Promovarea Comerţului şi a Investiţiilor Străine (CRPCIS), Robert Donose. Mai mult, potrivit preşedintelui Consiliului Naţional al Întrep... Citeste mai departe »
Stadionul National din Capitala va fi rentabil din al 3-lea an de exploatare
Noul stadion National din Capitala ar urma sa devina rentabil incepand din al treilea an de exploatare, conform unor indicatori tehnico-economici privind operarea si mentenanta arenei. Indicatorii sunt cuprinsi intr-un proiect de hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), care va fi supus la vot joi. Aprobarea acestor indicatori este necesara pentru demararea procesului de concesiune a serviciile de pe stadion, se arata in studiul de fundamentare. Practic, indicatorii le arata celor interesati de concesiune o suma m... Citeste mai departe »
Buşcu nu a plătit cele 1,6 mil euro pentru marca Academia Caţavencu. Licitaţia se reia pe 14 iunie
Doru Buşcu a declarat joi pentru MEDIAFAX că nu a reuşit să plătească suma de peste 1,6 milioane de euro, cu TVA, pentru care şi-a adjudecat marca "Academia Caţavencu" la licitaţia din 26 mai, fapt pentru care licitaţia se va relua, probabil, pe 14 iunie. Doru Buşcu, director editorial Academia Caţavencu, şi-a adjudecat marca "Academia Caţavencu" pentru 1.617.000 de euro, cu TVA, la licitaţia publică cu strigare organizată în 26 mai de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL al societăţii Caţavencu SA. Atunci, Buşcu a câştigat mar... Citeste mai departe »
Afacerile «la cheie» au ieșit din criză mai repede decât economia
Înainte de confirmările oficiale de redresare a economiei, investitorii și-au recăpătat apetitul pentru afacerile „la cheie“. Numărul francizelor care operează în România a crescut cu 17%, în acest an, la 385. După ce criza a tăiat avântul investitorilor care ar fi vrut să aducă în țară o afacere în franciză, ba chiar i-a determinat pe alții să reducă dimensiunile rețelelor sau să plece definitiv, anul 2010 a adus un suflu nou francizelor de pe piața locală. De la o valoare totală de 900 de milioane de euro din 2009, piața a crescut ușor î... Citeste mai departe »
Ţiriac face un turn de birouri la capătul noului bulevard Uranus
Ion Alexandru Ţiriac afirmă că este în continuare cerere pentru birouri şi că va începe lucrările la un office de 14 etaje în Piaţa Victoriei, la capătul nordic al viitorului bulevard Uranus. Miliardarul Ion Ţiriac, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, care controlează un business de aproape un miliard de euro anual în imobiliare, auto şi servicii financiare, va demara în perioada imediat următoare construcţia unei clădiri de birouri în Piaţa Victoriei din Capitală, considerată punctul zero al investiţiilor în centre... Citeste mai departe »
Vrajitorul de la Linkedln a dat lovitura: 2 mld de dolari intr-o zi
Reid Hoffman, tatal retelei sociale LinkedIn, are motive suficiente sa fie bucuros. La 43 de ani, specialistii estimeaza ca va incasa aproape 2 miliarde de dolari dupa o singura zi de la listarea companiei la bursa. LinkedIn, reteaua sociala care reuneste oameni de cariera din intreaga lume, si-a facut un debut rasunator la bursa din New York. Pretul unei actiuni a crescut de la 45 de dolari la 100, intr-o singura zi. Forbes a evaluat averea lui Hoffman la 340 de milioane de dolari anul trecut. Piata bursiera freamata, mai ales dupa zvon... Citeste mai departe »
Grecia vinde un pachet de 10% din actiunile OTE catre Deutsche Telekom, cu 400 milioane euro
Guvernul elen a acceptat sa vanda companiei germane Deutsche Telekom un pachet de 10% din actiunile detinute la compania de telecomunicatii OTE, in incercarea de a-si atinge obiectivele stabilite in programul de privatizare, relateaza ekathimerini.com. Potrivit unui comunicat al Deutsche Telekom, citat de ekathimerini.com, Grecia si-a exercitat optiunea de a vinde pachetul de 10% din actiunile detinute la OTE pentru o suma de aproximativ 400 de milioane de euro. Odata ce actiunile vor fi transferate, statul grec va detine 10% plus un v... Citeste mai departe »
A doua listare a Alro: ruşii vând pe Bursă 21% din acţiuni
Grupul Vimetco, deţinut de omul de afaceri rus Vitali Maşiţki, îşi propune să vândă pe Bursă 21% din acţiuni, printr-o ofertă publică secundară care s-ar putea ridica la peste 140 de milioane de euro. Anunţul ofertei a luat prin surprindere întreaga piaţă, fiind pentru prima dată în cei 16 ani de existenţă a Bursei de la Bucureşti când un grup multinaţional nu delistează o companie, ci decide să vândă o parte din acţiunile pe care le deţine. Din acest considerent, tranzacţia ar putea fi cel puţin la fel de importantă ca vânzarea de către... Citeste mai departe »
Patriciu îşi vinde din bancă
Cea mai mare bancă din Georgia ca întindere a reţelei, Liberty Bank, a finalizat o operaţiune de majorare de capital echivalând cu aproape 5 mil. euro. În urma operaţiunii, Dinu Patriciu şi asociatul său, fostul premier georgian Lado Gurgenidze, mai controlează 69,6% din acţiunile băncii, prin vehiculul de investiţii Liberty Capital. Banca este listată la Bursa Georgiană din Tblisi şi, în afară de atragerea de capital proaspăt, operaţiunea a mai avut ca scop şi creşterea proporţiei de acţiuni liber transferabile (free float, titluri care... Citeste mai departe »
Nr. 2 în UniCredit: Am putea cumpăra banca potrivită
Grupul italian UniCredit, care controlează a şaptea bancă lpocală după activele din 2010 - UniCredit Ţiriac Bank - începe să lase mai mult loc de discuţie pentru varianta unei achiziţii ca alternativă la strategia clasică de dezvoltare a afacerilor prin creştere organică, preţul şi calitatea activelor urmând să fie factorii determinanţi pentru alegerea unei ţinte. "Nu aş exclude o potenţială achiziţie în măsura în care ar apărea o oportunitate potrivită - aceasta fiind o chestiune de preţ şi de calitate a activelor. Creşterea în România ... Citeste mai departe »
Fiscul scoate pe tarabă bunurile lui Negoiţă
ANAF vinde apartamente, parcări şi un teren intravilan ale lui Robert Negoiţă, în valoare de cinci milioane de euro, pentru a recupera o parte din datoria acestuia către stat. Datoria lui Robert Negoiţă la bugetul de stat este evaluată la aproximativ 45 de milioane de euro şi include şi majorările de întârziere, şi dobânzile din ultimul an. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va scoate la licitaţie săptămâna viitoare 58 apartamente, parcări cu o capacitate de peste 600 de locuri şi un teren intravilan, în valoare totală de ci... Citeste mai departe »
« Inapoi1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9