Stiri si informatii
Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A
Ruşii de la Sberbank, interesaţi de băncile din România
Sberbank nu se gândeşte la achiziţionarea unei bănci europene importante care se confruntă cu probleme, dar este cu ochii pe piaţa din România pentru a-şi extinde prezenţa în Europa de Est
Declaraţia aparţine directorului financiar al celui mai mare grup bancar din Rusia, Anton Karamzin, citat de Reuters.
"Nu vom face nici o achiziţie uriaşă, chiar dacă suntem sau nu interesaţi de o piaţă anume. Achiziţiile compacte pentru noi vor fi mai mult sau mai puţin la acelaşi nivel al preţului cum am arătat deja", a explicat Karamzin. Acesta a ad... Citeste mai departe »
Patriciu controleaza un portofoliu imobiliar de 1,5 MLD. euro
Omul de afaceri Dinu Patriciu isi evalueaza portofoliul imobiliar la 1,4-1,5 miliarde de euro si spune ca strategia pe viitor este pastrarea doar a proprietatilor aflate in Germania si Romania.
“Valoarea bruta a proprietatilor imobiliare este acum de 1,4-1,5 miliarde de euro. As vrea sa raman doar cu proprietatile din Germania si Romania”, a spus Dinu Patriciu.
Omul de afaceri controleaza Dinu Patriciu Global Properties (DPGP), care a fost format din 4 portofolii distincte. Acestea au fost portfoliul Astra, impreuna cu Fabian Romania Lim... Citeste mai departe »
O companie inregistrata in Elvetia preia Moldomin si promite investitii de peste 150 mil. euro
Compania Mineco, inregistrata in Elvetia, va prelua producatorul de cupru Moldomin Moldova Noua si s-a angajat la investitii de peste 150 milioane de euro, a anuntat RTZ & Partners Cluj-Napoca, lichidatorul judiciar al Moldomin, scrie Mediafax.
"Caietul de sarcini impunea investitiila nivelul a minim 50 milioane de euro, insa in cadrul sedintei de negociere, investitorul a declarat ca va investi 150 milioane de euro, pe langa faptul ca isi asuma obligatiile de mediu care, in alte conditii, ar fi ramas in sarcina statului roman", se spune... Citeste mai departe »
Enterprise Investors intră pe asigurările online cu asigura.ro
Fondul de investiţii Enterprise Investors se lansează pe segmentul asigurărilor online prin intermediul unui broker maghiar, care a achiziţionat site-ul asigura.ro, şi vrea să investească peste un milion de euro în promovare într-un interval de trei ani.
Brokerul maghiar Netrisk va vinde poliţe de asigurări generale, în principal răspundere civilă auto (RCA), Casco, asigurări de locuinţe şi asigurări de sănătate.
Principalul jucător pepiaţa asigurărilor online este, în prezent, Pintilie Broker de Asigurare, care deţine site-ul rca-ieftin... Citeste mai departe »
Daily Mail a avut o afacere în România si a vândut-o în pierdere
Britancii au recuperat doar câteva sute de mii de euro din milionul dat, în 2005, pe jumătate din compania „Agenţia de Publicitate – Anunţul de la A la Z“ (AAZ).
Firma va trece anul acesta pe profit. Este primul în trei ani de criză şi vine la un an după ce Daily Mail and General Trust şi-a vândut partea din afacere, retrăgându-se din regiune.
„Lucrurile merg mult mai bine decât anul trecut şi, după cum arată piaţa acum, vom trece pe profit anul acesta“ a declarat Alexandru Voinea, unul dintre asociaţii firmei Agenţia de Publicitate – Anun... Citeste mai departe »
Novensys face o achiziţie şi ţinteşte afaceri de 40 mil. euro
Novensys, un furnizor local de servicii de consultanţă şi integrare IT, a preluat divizia de soluţii Microsoft Dynamics a companiei Ager Solutions, care în 2011 a generat venituri de circa 1 mil. euro, decizia fiind o consecinţă a creşterii cererii pentru aceste soluţii destinate gestiunii afacerilor.
"Este criză şi pentru a găsi noi modalităţi de creştere a afacerilor Novensys am preluat businesul Ager Solutions pe segmentul Microsoft Dynamics. Colaborăm cu Ager de circa şase ani, iar discuţiile privind preluarea au început în urmă cu doi... Citeste mai departe »
7-Eleven nu confirmă negocierile cu Patriciu pentru vânzarea Mic.ro
7-eleven, cel mai mare lanț de magazine de proximitate din lume, cu peste 43.500 de unități în 16 state, a declarat, că nu confirmă discuțiile cu Dinu Patriciu privind preluarea lanțului Mic.ro.
”7-eleven nu a făcut niciun anunț privind intrarea pe piața din România. Nu confirmăm niciun zvon și nu confirmăm nicio negociere”, spun reprezentanții companiei intr-un articol al revistei Capital.
Saptamana trecuta, surse din piata retail ale Mediafax, au declarat ca "Negocierile cu 7 Eleven au început în toamna anului trecut şi au ca ... Citeste mai departe »
Cel mai mare grup farma din Romania, A&D Pharma cumpara clinicile Diagnosis
Anima, retea de clinici private detinuta de A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din Romania, a preluat controlul celor doua clinici Diagnosis din Capitala, de la actionarul principal, fondul de investitii Gemisa, precum si de la unul dintre cei minoritari.
„Anima (Anima Specialty Medical Services SRL) a preluat controlul clinicilor Diagnosis de la actionarul majoritar, fondul de investiti Gemisa, si de la unul dintre minoritarii semnificativi ai companiei - Manea Cristina”, au declarat oficialii companiei.
In urma tranzactiei, a c... Citeste mai departe »
Piaţa avocaturii din România şi-a schimbat liderul anul trecut
Anul de criză 2011 a fost bun pentru avocaţi, mai ales pentru Boştină şi Asociaţii, care a reușit să sară de pragul celor 20 de milioane de euro la încasări.
"Dacă se materializează câteva proiecte majore în zona M&A, vom avea o creştere spectaculoasă, declara în 2011 Doru Boştină, avocat coordonator la Boştină şi Asociaţii. Şi se pare că s-a întâmplat din moment ce, potrivit estimărilor preliminare, cifra de afaceri a firmei pe care o conduce a ajuns la peste 25 de milioane de euro, consemnând o creştere spectaculoasă de aproximativ 160%... Citeste mai departe »
Un investitor doreşte preluarea rafinăriei Arpechim în parteneriat cu statul
Un investitor a cărui identitate nu poate fi deocamdată făcută publică doreşte ca, în parteneriat cu statul român, să preia de la Petrom rafinăria Arpechim de la Piteşti, a anunţat prefectul judeţului Argeş, Gheorghe Davidescu
Prefectul a precizat că a avut, la sfârşitul săptămânii trecute, o întâlnire cu "reprezentanţii acelui consorţiu care s-a oferit să preia în parteneriat public-privat cu statul român rafinăria Arpechim", iar aceştia şi-au manifestat disponibilitatea de a începe imediat producţia dacă tranzacţia se va realiza.
G... Citeste mai departe »
Patriciu nu renunţă la MIC.RO. Au circulat zvonuri privind inchiderea sau vanzarea retelei
Dinu Patriciu va restructura afacerea si va investi in continuare. Mai multe magazine MIC.RO deținute de omul de afaceri Dinu Patriciu sunt închise și vor rămâne așa până când rețeaua va funcționa normal.
In ultimele zile au circulat mai multe zvonuri privind inchiderea retelei Mic.ro.
Siteurile B1.ro, Puterea.ro si cateva bloguri sustin ca "Lantul de magazine de cartier Mic.ro se închide: Dinu Patriciu pune punct afacerii"
Revista Capital sustine ca un grup de investitori americani ar fi cumparat 49% din Mic.ro
Un investitor sau... Citeste mai departe »
Piaţa francizelor a stagnat în 2011 la 1-1,2 miliarde Euro
Piaţa francizelor a rămas la nivelul de 1 - 1,2 miliarde de euro, în 2011, iar pentru 2012 prognoza rămâne constantă, a declarat Costin Anton, preşedintele Asociaţiei Române de Franciză.
Investitorii români au devenit mai prudenţi în a decide cum să-şi cheltuiască banii, în contextul în care ne confruntăm cu o lipsă de lichidităţi. Pe de altă parte, francizorii sunt mai concilianţi, mai dispuşi să negocieze anumite clauze din contractul de francize. Aş spune că este un moment favorabil pentru francizaţi şi master francizaţi să obţină... Citeste mai departe »
Stanciu şi Ghiţă au luat încă 30% din eMag
Bogdan Vlad şi Dan Teodosescu, doi dintre fondatorii eMag - cel mai mare retailer online de pe piaţă, şi-au vândut toate acţiunile pe care le mai deţineau în companie, în total 30%, către acţionarul majoritar, compania Asesoft Distribution, controlată de oamenii de afaceri Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă.
Tranzacţia este evaluată pe piaţă la câteva milioane de euro în condiţiile în care eMag a avut în 2010 un profit net de 2,2 mil. euro la afaceri de 95 mil. euro, iar în 2011 veniturile erau estimate la 150 mil. euro şi profitul la 2% ... Citeste mai departe »
Familia Tiriac investeste in agricultura
Ţiriac Jr: Intrăm puternic pe agricultură şi mai cumpărăm încă cel puţin 2.000 ha. Omul de afaceri spune că cele mai bune direcţii de dezvoltare sunt agricultura, energia alternativă şi IT-ul.
Ion Alexandru Ţiriac, fiul miliardarului Ion Ţiriac, spune că vrea să extindă activitatea Ţiriac Holdings pe noi domenii care înregistrează creş¬teri puternice precum sectorul agricol, scrie ZF.
Acest domeniu a avansat cu 30% anul trecut, la 19 mld. euro conform diviziei de cercetare a Raiffeisen Bank. În plus, compania va demara în acest an... Citeste mai departe »
Chinezii sunt exasperaţi de impotenţa autorităţilor noastre
Interviu cu Gabriel Ghelmegeanu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie România-China
La un seminar în care toată lumea a spus ce avantaje are ţara noastră, folosind aceleaşi fraze ca întotdeauna - "România este poarta de intrare în UE. Dacă veniţi să investiţi la noi aveţi des-chisă poarta către Uniunea Europeană" -, fostul ambasador al Chinei a spus: "În acest moment, avem 27 de porţi de intrare în UE. China este cea care alege poarta cel mai favorabil des-chisă". Nu putem să rămânem la acest stadiu, să ne mândrim că suntem poa... Citeste mai departe »
Staţiuni noi pe litoral - investiţii sau speculă imobiliară?
În ultimii ani au fost anunţate trei noi staţiuni, dar nu a fost pusă nici o cărămidă
În vremurile dinainte de criză, primarii din judeţul Constanţa visau să construiască staţiuni noi, de lux, care să atragă zeci de mii de turişti.
Terra - acesta era numele staţiunii care urma să apară în localitatea constănţeană 23 August. Şi lângă sălbatica plajă de la Corbu urmau să apară hoteluri şi vile de lux. Până acum, aceste proiecte nu au lăsat decât un gust amar investitorilor. Ba mai mult, planurile pe unde acestea ar fi urmat să se ridice ... Citeste mai departe »
Piata de bricolaj: Consolidare în loc de extindere
Numărul magazinelor de bricolaj inaugurate în ultimele 12 luni e de două ori mai mic decât în 2008, anul de vârf pentru piaţa de distribuţie a materialelor de construcţii şi bricolaj. Viitorul se construiește tot mai greu.
Un studiu Roland Berger trăgea anul trecut semnalul de alarmă pentru ceea ce retailerii numiţi în industrie „do it yourself“ (DYI) simţeau deja – piaţa de bricolaj din România a scăzut în 2010 cu 15%, până la 1,7 miliarde de euro, fiind trasă în jos de scăderea puterii de cumpărare și de căderea sectorului de construcţi... Citeste mai departe »
Investitorii ar trebui să-şi dezvolte afacerile prin fuziuni şi achiziţii
Cristian Pârvan, secretarul general al AOAR, afirma ca majoritatea oamenilor de afaceri au încheiat anul trecut cu un sentiment de siguranţă pe afacerile lor, care sunt supuse, în acest an, unor incertitudini generate de mediul economic mondial şi european, incertitudini care nu pot fi eliminate, indiferent cât de important sau punctual este business-ul fiecăruia.
In 2011, oamenii de afaceri au continuat regândirea şi reorganizarea afacerilor, pentru a putea să se adapteze la condiţiile de piaţă ale lui 2011. Acest lucru s-a întâmplat,... Citeste mai departe »
Mega Image si Profi deschid noi unitati de tip supermarket
Mega Image este la un pas de supermarketul numarul 100 - a deschis magazinul numarul 97.Profi doreste sa deschida inca 25 de magazine in 2012
Reţeaua de supermarketuri Mega Image a deschis, in 10 Ianuarie, pe Calea Griviței 214, primul supermarket din acest an.
În perioada următoare, retailerul va deschide încă două magazine, pe şoseaua Ştefan cel Mare şi în zona Pipera.
Magazinul din Calea Griviței nr. 214 are o suprafaţă de vânzare de 520 de metri părtaţi. Prezent pe piaţa locală din 1995, retailerul belgian Mega Image, partea a Del... Citeste mai departe »
Energia verde mareste factura de curent
Sectorul energiei regenerabile atrage în România cele mai multe investiţii pe timp de criză, însă majorează factura pentru consumatorii finali şi creează dezechilibre în sistemul energetic.
România şi-a asumat în faţa Comisiei Europene ca 38% din consumul intern de electricitate din anul 2020 să provină din surse regenerabile, iar în 2010 a atins deja 35%.
Autorităţile au promovat o schemă foarte generoasă de subvenţii prin certificate verzi pe care producătorii le primesc gratis şi le vând pe o piaţă specializată, unde furnizorii sunt o... Citeste mai departe »