Stanciu şi Ghiţă au luat încă 30% din eMag

Bogdan Vlad şi Dan Teodosescu, doi dintre fondatorii eMag - cel mai mare retailer online de pe piaţă, şi-au vândut toate acţiunile pe care le mai deţineau în companie, în total 30%, către acţionarul majoritar, compania Asesoft Distribution, controlată de oamenii de afaceri Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă.

Tranzacţia este evaluată pe piaţă la câteva milioane de euro în condiţiile în care eMag a avut în 2010 un profit net de 2,2 mil. euro la afaceri de 95 mil. euro, iar în 2011 veniturile erau estimate la 150 mil. euro şi profitul la 2% din rulaj.

Bogdan Vlad a vândut un pachet de 13,3%, iar Dan Teodosescu un pachet de 16,3%, singurul fondator care a rămas în companie fiind Radu Apostolescu, cu 16,3% din titluri.

Iulian Stanciu (foto), director general al eMag şi unul dintre acţionarii majoritari ai companiei, nu a oferit detalii despre valoarea tranzacţiei, dând totuşi indicii că este vorba de o sumă importantă.

"Este o sumă justă. Este o sumă care a făcut doi oameni fericiţi. A fost o tranzacţie cu cash", a spus Stanciu pentru ZF.

"Am vândut pentru că a fost o oportunitate. Nu mai am nicio acţiune la eMag", a declarat pentru ZF Bogdan Vlad, care a precizat că a lucrat la tranzacţie cu casa de avocatură D&B David & Baias. Vlad nu a dorit să ofere detalii despre valoarea tranzacţiei. El a adăugat că după retragerea de la eMag se va dedica unor "proiecte în online", fără a oferi detalii.

Cititi articolul integral in Zf.ro

Cititi si Naspers a cumparat 70% din eMag cu 83 de milioane de dolari