Familia Tiriac investeste in agricultura

Ţiriac Jr: Intrăm puternic pe agricultură şi mai cumpărăm încă cel puţin 2.000 ha. Omul de afaceri spune că cele mai bune direcţii de dezvoltare sunt agricultura, energia alternativă şi IT-ul.

Ion Alexandru Ţiriac, fiul miliardarului Ion Ţiriac, spune că vrea să extindă activitatea Ţiriac Holdings pe noi domenii care înregistrează creş¬teri puternice precum sectorul agricol, scrie ZF.

Acest domeniu a avansat cu 30% anul trecut, la 19 mld. euro conform diviziei de cercetare a Raiffeisen Bank. În plus, compania va demara în acest an construcţia unei noi clădiri de birouri în apropierea Pieţei Victoriei, în care se vor investi aproximativ 30 mil. euro. Ţiriac Holdings a rulat anul trecut afaceri cuprinse între 400 şi 600 mil. euro conform calculelor ZF, cel mai important business fiind cel din auto, urmat de imobiliare, aviatic şi cel financiar.

"În acest moment dispunem de cash şi sunt câteva direcţii pe care aş dori să ne dezvoltăm: IT-ul, energia alternativă şi în primul rând agricultura. Acestea sunt cele trei segmente care cred că se vor dezvolta cel mai mult în următorii 20 de ani. Noi deţinem terenuri agricole şi în momentul de faţă suntem în discuţii pentru a achiziţiona încă două-trei mii de hectare", a spus Ion Alexandru Ţiriac.

Cititi articolul integral in Zf.ro