Ruşii de la Sberbank, interesaţi de băncile din România

Sberbank nu se gândeşte la achiziţionarea unei bănci europene importante care se confruntă cu probleme, dar este cu ochii pe piaţa din România pentru a-şi extinde prezenţa în Europa de Est

Declaraţia aparţine directorului financiar al celui mai mare grup bancar din Rusia, Anton Karamzin, citat de Reuters.

"Nu vom face nici o achiziţie uriaşă, chiar dacă suntem sau nu interesaţi de o piaţă anume. Achiziţiile compacte pentru noi vor fi mai mult sau mai puţin la acelaşi nivel al preţului cum am arătat deja", a explicat Karamzin. Acesta a adăugat că, în plus faţă de interesul declarat al băncii pentru Polonia şi Turcia, Sberbank este de asemenea interesată de piaţa din România, după ce renunţat la achiziţionarea diviziei din România a Volksbank International, scrieAgerpres.

Până la sfârşitul anului statul ar putea vinde o participaţie de 7,6% în Sberbank, operaţie programată pentru această lună dar amânată după ce criza datoriilor din zona euro a afectat acţiunile băncilor din regiune, a adăugat Karamzin.

'Dacă o bancă este de vânzare şi e una mare, întrebarea este cât de mari sunt problemele ei. Statutul de bancă globală este lipsit de sens - care este avantajul dacă 60% din afacerea ta înregistrează pierderi?', a declarat pentru Reuters directorul financiar al Sberbank.

Sursa: Money.ro