Un investitor doreşte preluarea rafinăriei Arpechim în parteneriat cu statul

Un investitor a cărui identitate nu poate fi deocamdată făcută publică doreşte ca, în parteneriat cu statul român, să preia de la Petrom rafinăria Arpechim de la Piteşti, a anunţat prefectul judeţului Argeş, Gheorghe Davidescu

Prefectul a precizat că a avut, la sfârşitul săptămânii trecute, o întâlnire cu "reprezentanţii acelui consorţiu care s-a oferit să preia în parteneriat public-privat cu statul român rafinăria Arpechim", iar aceştia şi-au manifestat disponibilitatea de a începe imediat producţia dacă tranzacţia se va realiza.

Gheorghe Davidescu a precizat: "Au spus că, din momentul semnării contractului de confidenţialitate şi de parteneriat, în 15 zile ei achită suma necesară. Dacă vor achita această sumă, ei au asigurată sursa de petrol şi dacă se va încheia la termen acest contract şi revizia se va desfăşura în bune condiţii, adică ins-talaţiile nu sunt într-o stare mai proas-tă, atunci există toate şansele ca în luna aprilie să avem ţiţei pe instalaţie". El a precizat că a participat la discuţii în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu şi îi va prezenta o informare premierului Emil Boc.

Cititi articolul integral in Bursa.ro