Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

20.000 euro/mp pentru un spatiu comercial in Romania - Manipulare sau realitate?
Cocor SA, compania care detine centrul comercial cu acelasi nume din centrul capitalei a vandut in luna august un spatiu comercial de 196 mp situat pe Bulevardul Unirii, la valoarea de 3.988.322 Eur, ceea ce inseamna 20.348,6 Eur/mp. Avocatul Gheorghe Piperea se indoieste insa de veridicitatea tranzactiei catalogand-o: "Manipulare masivă şi naivă" Cocor SA, compania care detine centrul comercial cu acelasi nume din centrul capitalei a vandut in luna august un spatiu comercial de 196 mp situat pe Bulevardul Unirii, la valoarea de 3.988.322 E... Citeste mai departe »
NBG, EFG Eurobank si Alpha Bank au depus oferte pentru preluarea Emporiki Bank
Credit Agricole Bank a primit oferte de la marile banci grecesti pentru divizia elena Emporiki Bank si se apropie de iesirea din Grecia. National Bank of Greece (NBG), proprietarul Banca Romaneasca, si EFG Eurobank Ergasias, care detine Bancpost, au depus oferte pentru preluarea Emporiki, potrivit unor comunicate transmise de cele doua banci, citate de Bloomberg. Alpha Bank, prezenta de asemenea si in Romania, a propus anterior Credit Agricole preluarea Emporiki, la sase ani dupa ce banca elena a trecut in proprietatea gigantului francez... Citeste mai departe »
Casuneanu si un investitor belgian construiesc un turn de birouri in centrul Capitalei
O companie controlata de familia Casuneanu si Yves Weerts, un investitor belgian, au demarat constructia unui turn de birouri in centrul Capitalei, pe bulevardul Corneliu Coposu, potrivit datelor furnizate de b365.ro. Constructia, denumita Unirii View Tower va avea o inaltime de 94 de metri si o suprafata desfasurata de circa 27.000 de mii de metri patrati, potrivit b365.ro. Dezvoltatorul din spatele blocului de 17 etaje a obtinut din partea Consiliului Local al Sectorului 3 din Capitala toate avizele necesare constructiei in decembrie 2... Citeste mai departe »
Topul celor mai mari tranzacţii M&A din 2012
In 2012 s-au parafat peste 50 de tranzactii majore cu o valoarte cumulata de peste 1,3 miliarde Euro Cele mai multe deal-uri au fost încheiate pe final de an, 10-15 afaceri fiind finalizate în perioada noiembrie - decembrie. Cea mai mare tranzacţie din acest interval, care întră şi în top trei al tranzacţiilor din 2012, este preluarea de către Auchan a 20 de magazine Real într-un deal estimat de ZF la peste 200 mil. euro. Trannzacţia s-a derulat la nivel regional, francezii de la Auchan plătind 1,1 mld. euro pentru magazinele Real din ... Citeste mai departe »
Sprider a cerut intrarea în faliment
Compania elenă de retail Sprider a cerut protecţie faţă de creditori conform legii falimentului, pentru a implementa un program de restructurare şi a asigura continuarea fără perturbări a operaţiunilor, potrivit cotidianului elen Kathimerini. Cererea de intrare sub protecţia legii falimentului a fost depusă marţi la un tribunal din Salonic. Un procuror a acuzat recent consiliul de conducere al companiei că ar fi responsabil de un incendiu care a distrus sediul şi facilităţile de depozitare ale Sprider din Anthoussa, Grecia, cu scopul d... Citeste mai departe »
Anul 2012, un an pierdut: economia a fost ciuruită de tensiunile politice şi de insolvenţe
În 2012 conflictele politice au slăbit şi mai mai mult o economie lovită de criză. Pentru 2013 rămâne speranţa redresării. Ziarul Financiar a făcut bilanţul celor mai importante o sută de evenimente din 2012, din care reiese cât de zbuciumat a fost anul pe cale să se încheie. De la şocul intrării în insolvenţă a celui mai mare producător de energie ieftină Hidroelectrica la turbulenţele cursului valutar alimentate de suspendarea preşe¬dintelui Traian Băsescu, de la eşecul privatizării CupruMin la spectacolul televizat al privatizării ... Citeste mai departe »
1250 de companii detin peste 50% din afacerile din Romania
Un număr de 1.250 de companii au rulat în 2011 afaceri cumulate de peste 118 miliarde de euro, deţinând o pondere de circa 50% din totalul cifrei de afaceri de 226 miliarde de euro ale firmelor din România, arată o analiză realizată de ERA România, sucursala locală a companiei Expense Reduction Analysts, în baza informaţiilor de la Ministerul Finanţelor. Valoarea totală a cifrei de afaceri consolidată pentru toate companiile româneşti a crescut cu 18% în 2011 până la 226,5 miliarde de euro. Cele mai puternice companii din economie su... Citeste mai departe »
Coface: Industria alimentara are o tendinta de supraincalzire
Prezenţa a peste 10 lanţuri de retail în România, cu o populaţie de circa 20 milioane de locuitori, poate duce la o consolidare între companii, existând şi semnale de îngrijorare privind tendinţa de supraîncălzire a industriei alimentare pe fondul creşterii agresive a concurenţei. Pe lângă creşterea agresivă a concurenţei între jucători, supraîncălzirea industriei alimentare are la bază şi incertitudinea la nivel global şi deficitul de cont curent, situat la un nivel încă ridicat comparativ cu cel înregistrat în noile state membre UE. ... Citeste mai departe »
Israelienii de la Taavura cumpara o companie romaneasca cu afaceri de 13 milioane de Euro
Compania israeliana Maman, parte a gigantului Taavura, intra pe piata romaneasca de logistica prin achizitia a 65% din International Business Transport, o companie locala cu afaceri de 13 de milioane de euro Foto:agrotop.co.il International Business Transport (IBT) a fost fondata de Marian Martin in 1994, fiind un provider de solutii de logistica. Printre clientii companiei se afla nume mari precum Michelin, P&G, Knauf sau Intersnack Marian Martin a ramas in actionariatul companiei cu 35%, dupa ce a vandut 20 din cele 55 de proce... Citeste mai departe »
Dinu Patriciu și-a scos avioanele la vânzare
Problemele financiare l-au forțat pe omul de afaceri Dinu Patriciu să scoată la vânzare toate cele trei aeronave pe care le deține. Acestea sunt prezente pe un site de licitații internațional. Avioanele aparținând companiei Eurojet, care este deținută de Dinu Patriciu, au fost scoase la licitație în septembrie 2012. Pentru modelul Cessna Citation XLS, avion pe care Dinu Patriciu a plătit, în 2010, 12 milioane de dolari, cere 6.5 milioane de dolari, prețul fiind negociabil. De asemenea, pe listă mai este prezentă și aeronava Bombard... Citeste mai departe »
Imperiul Habsburgic, varianta business
După căderea comunismului, firmele austrie¬ce au muncit din greu pentru a reînnoda legăturile de afaceri cu statele din fosta zonă de influență a Vienei. Investițiile lor în regiune se măsoară în zeci de miliarde de euro În 2004, anul în care era perfectată achiziția a 51% din acțiunile Petrom, grupul OMV raporta venituri de 9,9 miliarde de euro. Douăsprezece luni mai târziu, cifra de afaceri se majorase cu 59%, până la 15,6 miliarde de euro. În 2011, aceasta a ajuns la 34 de miliarde de euro. O bună parte din această creștere impresionan... Citeste mai departe »
Grup Feroviar Român concurează pentru preluarea companiei naţionale de marfă din Bulgaria
Şapte investitori sunt interesaţi de preluarea diviziei de marfă a companiei feroviare de stat din Bulgaria, BDZ, printre care compania rusă de stat RZD şi Grup Feroviar Român. Directorul executiv al PPCA, agenţia de privatizare din Bulgaria, a declarat pentru cotidianul Standard, preluat de Novinite, că documentaţia pentru licitaţie a fost deja cumpărată de şase investitori, RZD fiind de asemenea interesată de achiziţie. Cinci dintre investitorii care au cumpărat documentaţia sunt reprezentaţi de firme de consultanţă sau case de avoca... Citeste mai departe »
Klockner a vandut operatiunile din Romania, Cehia si Bulgaria
Germanii de la Klockner au vandut operatiunile din Cehia, Bulgaria si Romania, parte a unui program de restructurare care vizeaza renuntarea la intreaga divizie din Europa de Est. Compania germana Klockner este recunoscuta ca unul dintre cei mai importanti distribuitori de produse din metal. Compania a renuntat la operatiunile din Cehia, Bulgaria si Romania in cadrul primei faze a programului de restructurare, se arata intr-un comunicat al Klockner, care nu mentioneaza cumparatorul sau pretul tranzactiei. Klockner era prezenta in Romani... Citeste mai departe »
Crăciun Fericit!
Fie ca Sărbatoarea Naşterii Domnului să vă aducă sănătate, belşug şi bucurie în suflet alături de cei dragi! Echipa Piata Afacerilor.ro Citeste mai departe »
Producatorii de petrol obtin venituri fabuloase
Producătorii de petrol din cadrul OPEC, în frunte cu Arabia Saudită, vor contabiliza în acest an un venit net record de peste 1.000 miliarde de dolari din vânzarea de ţiţei, după ce preţul mediu anual al sortimentului Brent a atins niveluri record în pofida situaţiei economice dificile. Veniturile uriaşe vor asigura capital proaspăt pentru cele mai mari fonduri naţionale de investiţii din lume. Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Kuweitul, cele mai influente state membre ale OPEC (Organizaţia Ţărilor Producătoare de Petrol), controle... Citeste mai departe »
Glencore la un pas de preluarea producătorului de ulei Prutul Galaţi
Traderul elveţian Glencore, un gigant multinaţional cu afaceri în România de 264 mil. euro anul trecut, negociază preluarea producătorului de ulei vegetal Prutul Galaţi, companie cu afaceri de 115 mil. euro în 2011 şi care deţine şi o adevărată reţea de silozuri şi baze de preluare a cerealelor de-a lungul Dunării şi în Moldova, afirmă mai multe surse din industrie ale Zf.ro. Compania Prutul Galaţi este controlată de omul de afaceri român Marian Andreev. "Primele contacte dintre cele două părţi au avut loc încă de la începutul acestui an.... Citeste mai departe »
România - ultimul loc în UE în ceea ce priveşte gospodăriile cu acces la Internet (Eurostat)
România este pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte gospodăriile cu acces la Internet în bandă largă (50%), faţă de 87% în Suedia, şi pe penultimul loc în UE în ceea ce priveşte gospodăriile cu acces la internet (54%), un grad de acces mai mic fiind înregistrat doar în Bulgaria (51%), arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat). În perioada 2006 - 2012 procentul gospodăriilor cu acces la Internet a crescut în statele membre, în cazul României fiind vorba de un avans de la 14 la 54%. Situaţia este simila... Citeste mai departe »
2012 - anul privatizărilor amânate
Privatizările programate pentru anul 2012 sau vânzările pachetelor minoritare ale companiilor deţinute de stat au fost amânate pentru anul 2013, majoritatea termenelor asumate în acordul statului român cu instituţiile financiar bancare internaţionale nefiind îndeplinite în 2012. Un eşec în activitatea de privatizare a societăţilor deţinute de stat a fost, în 2012, încercarea de vânzare a acţiunilor societăţii Oltchim Rm. Vâlcea către un investitor strategic. Problemele societăţii afectează aproximativ 3.300 de angajaţi şi întreaga activ... Citeste mai departe »
Cel mai bogat om din lume a pierdut în acest an 2 miliarde de euro investind în sectorul telecom din Europa
Miliardarul mexican Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a înregistrat în acest an pierderi de aproape 2 miliarde de euro din investiţii derulate în companii din sectorul telecomunicaţiilor din Europa, după ce valoarea participaţiilor deţinute a scăzut puternic. America Movil, cel mai mare operator telecom din America Latină, controlat de Slim şi familia sa, a derulat primele investiţii semnificative în Europa în această vară, prin achiziţia unor participaţii la KPN Olanda şi Telekom Austria, preţul însumat fiind de 4 miliarde de euro, p... Citeste mai departe »
Tender isi extinde afacerile în Cuba şi America de Sud
Grupul Tender a iniţiat două proiecte în Cuba pentru fabricarea de pompe pentru industria petrolieră, printr-un parteneriat între Vulcan şi o companie locală, care vor fi livrate în statele din America Latină, inclusiv Venezuela, şi pentru producţia Vidatox, medicament de tratare a cancerului "Compania Naţională de Petrol din Cuba - Cupet are în operare de 200 de unităţi de pompare produse de Vulcan înainte de '90. Pompele se folosesc când presiunea naturală începe să scadă. Au lucrat la nişte proiecte de realizare a pompelor pe cont prop... Citeste mai departe »
2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10