110.000 de ruşi deţin proprietăţi pe litoralul bulgăresc

Peste 110.000 de ruşi deţin proprietăţi pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, potrivit datelor Asociaţiei Naţionale a Companiilor Imobiliare din Bulgaria.

Cumpărătorii din Rusia sunt interesaţi mai mult decât orice de complexurile de vacanţă din apropierea mării, au declarat marţi, la Burgas, reprezentanţii asociaţiei, transmite Novinite.

Ruşii cumpără frecvent şi apartamente în Nessebar, Pomorie, Sozopol şi Burgas, iar o parte sunt interesaţi de case cu terenuri mari în unele oraşe şi sate din interiorul ţării.

Analiştii în domeniul imobiliar anticipează că interesul ruşilor pentru proprietăţi din Bulgaria va continua, în special în cazul celor din staţiunile de la Marea Neagră.

Principala problemă pentru cumpărătorii ruşi o reprezintă fraudele, firmele de intermediere obţinând ilegal sume de bani de la deţinătorii de proprietăţi nou-cumpărate.

Potrivit brokerilor, în Rusia a existat o problemă similară, care a fost rezolvată prin crearea cadrului legislativ pentru intermedierea achiziţiilor imobiliare.