"AdePlast nu se vinde, AdePlast cumpara” linii de fabricatie a polistirenului

AdePlast, cel mai important producător român de adezivi şi mortare uscate, a achiziţionat liniile de producţie pentru panouri de polistiren expandat deţinute de compania Zentyss în Buzău şi în Arad, a informat compania printr-un comunicat de presă. În urma acestei achiziţii, capacitatea de producţie a AdePlast va creşte la 1,1 milioane de metri cubi de polistiren anual.

Marcel Bărbuţ, proprietarul Adeplast, a declarat: "Am achiziţionat liniile de producţie şi marca < Zentyss >, pe o anumită perioadă de timp. Polistirenul produs în fostele linii de producţie < Zentyss > va fi vândut sub brandul ambelor companii".

Suma plătită de AdePlast în urma acestei tranzacţii a fost finanţată din fondurile proprii ale companiei.

Schimbările generate de această achiziţie vizează mutarea liniei de producţie Zentyss pentru polistiren expandat grafitat de la Buzău la Ploieşti, urmată de mutarea liniei de producţie pentru polistiren expandat de la Arad la Oradea, în această iarnă. Aceste modificări vor crea şi noi locuri de muncă, potrivit domnului Marcel Bărbuţ.

"Prin această achiziţie ne-am consolidat centrele industriale de la Ploieşti şi Oradea, Adeplast devenind cel mai important producător naţional de polistiren expandat, din punctul de vedere al capacităţii de producţie şi al acoperirii teritoriale", punctează proprietarul AdePlast.

Compania Zentyss a rezultat în decembrie 2008, în urma fuziunii SC Styropan Buzău, SC Styropan Vest Arad şi SC Zentyss Grup SRL Bucureşti. Firma are sediul în Buzău şi îşi desfăşoară activitatea la nivel naţional, având linii de producţie şi depozite în Buzău şi Arad.

În urma acestei tranzacţii, firma va păstra două dintre cele patru linii de producţie, şi anume cele care produc polistirenul extrudat.

Zentyss a înregistrat o cifră de afaceri de peste 20 milioane euro în 2011.

Proprietarul Adeplast vrea afaceri cu 30% mai mari, pentru 2012 şi 2013.