Patriciu nu renunţă la MIC.RO. Au circulat zvonuri privind inchiderea sau vanzarea retelei

Dinu Patriciu va restructura afacerea si va investi in continuare. Mai multe magazine MIC.RO deținute de omul de afaceri Dinu Patriciu sunt închise și vor rămâne așa până când rețeaua va funcționa normal.

In ultimele zile au circulat mai multe zvonuri privind inchiderea retelei Mic.ro.

Siteurile B1.ro, Puterea.ro si cateva bloguri sustin ca "Lantul de magazine de cartier Mic.ro se închide: Dinu Patriciu pune punct afacerii"

Revista Capital sustine ca un grup de investitori americani ar fi cumparat 49% din Mic.ro

Un investitor sau un grup de investitori americani ar fi cumpărat un pachet de 49% din acțiunile companiei Mercadia, care operează magazinele MIC.RO, iar banii vor fi folosiți pentru reluarea activităţii la parametrii normali, susțin surse ale Capital

“În prezent se perfectează ultimele detalii, banii urmând a intra în conturi în perioada imediat următoare şi vor fi utilizaţi pentru reglarea relaţiilor cu furnizorii şi reluarea activităţii comerciale”, au declarat sursele citate. Informația este însă dezmințită de însuși Dinu Patriciu, in Money.ro

“Dinu Patriciu a infirmat zvonurile apărute recent, potrivit cărora ar fi vândut un pachet de 49% din acționariatul Mercadia unui grup de investitori americani, firma care deține lanțul de magazine MIC.RO”

“Informația nu este reală. Ce este real e că o refinanțez eu. Nu pot să vă dau mai multe detalii încă”, a infirmat pentru MONEY.ro Dinu Patriciu zvonurile de vânzare a pachetului de acțiuni.

Vor fi închise magazinele neprofitabile? ”În esență, da. O parte se vor închide, unele vor fi relocate, altele vor fi nou deschise. Dacă tragem linie rămânem cu același număr de magazine”, susține directorul general al Mercadia, pentru Capital. Dan Ionescu ține să precizeze și că, în următoarele două săptămâni, ”se reia aprovizionarea. Nu vor mai exista magazine Mic.ro goale, fără marfă”.

Mic.ro renunta la unii furnizori

Furnizorii de marfă ai rețelei de magazine din Brașov au fost anunțați că „începând cu data de marţi, 17.01.2012, toate punctele MIC.RO se închid pe o perioada nedeterminată”. În București, unde MIC.RO are aproximativ 100 de magazine, situația diferă de la un magazin la altul, iar furnizorii rețelei refuză să comenteze situația, invocând clauze de confidențialitate din contractul cu lanțul deținut de compania Mercadia Holland, controlată de Dinu Patriciu.

Ramane de vazut ce solutii de finantarea va folosi domnul Dinu Patriciu. Optiunile de iesire din situatia actuala au mai fost descrise de siteul nostru dar cea mai ingenioasa solutie ar fi o oferta de obligatiuni pe care dl Patriciu le va inmana furnizorilor in cotrapartida la datoriile acumulate pentru marfa furnizata la fel cum a procedat cu Ministerul de Finante cand a achizitionat Petromidia.