Atentie la fraudele de tip SCAM!

Bună ziua

Siteul nostru are o popularitate tot mai mare, iar acest lucru vine din păcate și cu lucruri mai puțin plăcute. Există persoane răuvoitoare care sub pretextul interesului direct sau a existenței unui investitor interesat de afacerea dvs., ajunge să intre in contact cu dvs. și au intenția de a obtine bani sau informații (care nu sunt destinate publicitatii).

În principiu, schema lor vizeaza sa intre în contact ditrect cu dvs. să vă determine sa efectuați o plata sau să furnizați anumite informații. Scopul lor este autorizarea unei plăti fixe sau recurente și/sau de a afla date de pe cardul bancar. Aceste plăți pot si sume mici sau mai mari. Pot fi solicitate pt a fi efectuate prin Paypal sau alt procesator de plati cu cardul.

Atenție!

Fondurile de investitii nu solicita comisioane sau dobanzi platite anticipat! 

Daca primiti un mesaj cu urmatoarele indicii vă invitam sa fiți foarte precaut(ă):

SCAM in Romania: Românce seduse și înșelate de un fals militar american. I-au trimis mii de euro prin intermediul unui complice

Trebuie să stiți că atacatorii se folosesc fie de un profil fals creeat de ei anterior pe retele de socializare, siteuri profesionale, fie de profilul unor persoane cu care nu au nicio legătură.

Au fost deja câteva tentative de a folosi platforma noastra pentru a intra in contact cu dvs. Noi am reusit sa blocăm câteva tentative unde am avut informatii / indicii clare despre intentiile asa-zișilor investitori. Din pacate, datorita GDPR, Google si Yahoo nu mai furnizează informații, linkuri către siteuri unde utilizatorii mai postau adrese de email, nume de persoane sub care functionează retelele  de escrocherii de tip scam.

Dacă vă confruntati cu propuneri cu suspiciuni de SCAM, vă rugăm să raportati persoanele care efectueaza/trimit mesaje de tip SCAM și o scurta descriere a schemei la rubrica Contact. Noi vom ține cont de sesizare pentru a preîntampina accesul acestor persoane la platforma noastra.

În cazul apariției unui mesaj/telefon cu suspiciuni de SCAM ar fi bine sa studiați:

Tipuri de mesaje SCAM - Types of SCAM

Check if something might be a scam

Common Scams and Frauds | USAGov

Scam Alerts

Protect yourself from scams