Enterprise Investors intră pe asigurările online cu asigura.ro

Fondul de investiţii Enterprise Investors se lansează pe segmentul asigurărilor online prin intermediul unui broker maghiar, care a achiziţionat site-ul asigura.ro, şi vrea să investească peste un milion de euro în promovare într-un interval de trei ani.

Brokerul maghiar Netrisk va vinde poliţe de asigurări generale, în principal răspundere civilă auto (RCA), Casco, asigurări de locuinţe şi asigurări de sănătate.

Principalul jucător pepiaţa asigurărilor online este, în prezent, Pintilie Broker de Asigurare, care deţine site-ul rca-ieftin.ro.

Asigurările RCA sunt cele mai vândute tipuri de poliţe prin intermediul internetului, numărul acestora ajungând la 100.000 pe an.

Spre comparaţie, în Ungaria, unde există un parc auto similar cu cel din România, se vând anual circa un milion de poliţe RCA prin internet. Piaţa românească are, astfel, un potenţial de creştere de cel puţin zece ori.

Maghiarii de la Netrisk vor afişa pe site-ul propriu ofertele tuturor companiilor de asigurări, clienţii putând să efectueze comparaţii între preţuri, dar şi între caracteristicile poliţelor de asigurare.

"Suntem convinşi că mediul online din România se va dezvolta şi în domeniul asigurărilor. Această piaţă este încă la început, în sensul că sunt pu¬ţine site-uri care fac cu ade¬vărat comparaţii şi vân¬zări online de asigurări", a declarat Răzvan Pavel, directorul general al Netrisk România.

Cititi articolul integral: Zf.ro