O companie inregistrata in Elvetia preia Moldomin si promite investitii de peste 150 mil. euro

Compania Mineco, inregistrata in Elvetia, va prelua producatorul de cupru Moldomin Moldova Noua si s-a angajat la investitii de peste 150 milioane de euro, a anuntat RTZ & Partners Cluj-Napoca, lichidatorul judiciar al Moldomin, scrie Mediafax.

"Caietul de sarcini impunea investitiila nivelul a minim 50 milioane de euro, insa in cadrul sedintei de negociere, investitorul a declarat ca va investi 150 milioane de euro, pe langa faptul ca isi asuma obligatiile de mediu care, in alte conditii, ar fi ramas in sarcina statului roman", se spune in comunicat.

Lichidatorul a primit doua oferte, deschise miercuri, 14 septembrie, la ora 12:00. Una dintre oferte a venit de la o societate romaneasca, insa a fost retrasa.

Mineco este formata dintr-un grup de companii si are trei mine in Serbia si Bosnia. Compania va prelua si licenta de exploatare a Moldomin Moldova Noua, judetul Caras Severin, precum si dreptul de a valorifica bunurile imobile ale firmei indispensabile exploatarii.

Moldomin, aflata faliment din 4 noiembrie 2010, are o licenta pe 20 de ani, pana in 2018, pentru exploatarea zacamantului de cupru de la Moldova Noua.

Compania are datorii totale de 258 milioane de lei catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si autoritatile locale din Moldova Noua, au precizat reprezentantii RTZ & Partners.

Mineco nu va plati toate datoriile Moldomin, insa suma pe care o va achita pentru preluarea firmei miniere va fi distribuita creditorilor. Lichidatorul nu precizeaza suma pe care Mineco o va plati pentru preluarea Moldomin.

Sursa:Wall-street.ro