7-Eleven nu confirmă negocierile cu Patriciu pentru vânzarea Mic.ro

7-eleven, cel mai mare lanț de magazine de proximitate din lume, cu peste 43.500 de unități în 16 state, a declarat, că nu confirmă discuțiile cu Dinu Patriciu privind preluarea lanțului Mic.ro.

”7-eleven nu a făcut niciun anunț privind intrarea pe piața din România. Nu confirmăm niciun zvon și nu confirmăm nicio negociere”, spun reprezentanții companiei intr-un articol al revistei Capital.

Saptamana trecuta, surse din piata retail ale Mediafax, au declarat ca "Negocierile cu 7 Eleven au început în toamna anului trecut şi au ca termen de finalizare luna martie 2012. Se discută despre o infuzie de capital în reţeaua Mic.ro de 60 de milioane de euro"

Datoriile neplătite de mai multe luni, pe care lanţul Mic.ro le-a acumulat către o serie de furnizori, i-au făcut pe mulţi dintre aceştia să stopeze în ultimele luni livrările de mărfuri. Din acest motiv, rafturile magazinelor sunt pe jumătate goale.

Furnizori au început să se organizeze în asociaţii, pentru a avea mai multe şanse să recupereze banii.

"Noi ne ocupăm acum de crearea unei asociaţii a furnizorilor păgubiţi de Mic.ro. Aceştia au fost mulţumiţi de colaborarea cu lanţul de retail până în luna august, dar din septembrie au început să întârzie cu plăţile. Avem clienţi care de atunci nu au mai primit niciun ban", a declarat pentru Mediafax Carmen Creţu, avocat la Coltuc şi Asociaţii, societate care reprezintă zece firme care au de încasat bani de la magazine.

Pana acum Dinu Patriciu a negat orice negociere privind vanzarea lantului de bacanii Mic.ro.

Cum nu iese foc fara fum este posibil sa fi existat negocieri cu posibili cumparatori dar situatia actuala a relei de bacanii ar ingreuna orice negociere. Mai multe magazine ale relei Mic. ro au fost inchise iar o buna parte dintre magazine nu au marfa.

Coface: Mic.ro nu si-a respectat niciodata angajamentele si avea intarzieri de plata de peste 240 de zile

Blocajul in care a ajuns lantul de magazine Mic.ro, detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, era previzibil, deoarece compania nu si-a respectat niciodata angajamentele si avea intarzieri de plata de peste 240 de zile, a declarat miercuri Anca Dan, credit risc manager in cadrul Coface Romania. Ea a adaugat ca astfel de intarzieri sunt foarte mari pentru sectorul alimentar.

Reprezentantii Coface au mai aratat ca, din datele pe care le au, dezvoltarea lantului de magazine s-a facut pe banii furnizorilor, iar cei ai investitorilor nu exista.

"Dezvoltarea s-a facut pe banii furnizorilor. Banii investitorilor practic nu exista. Tot ceea ce s-a facut, s-a facut pe banii furnizorilor", au spus Cristian Ionescu, seful Coface Romania.

El a adaugat ca "marfa primita in prima faza de la furnizori a fost vanduta, bani s-au cheltuit pe dezvoltare, iar acum le spun furnizorilor ca daca nu primesc marfa nu pot plati facturile mai vechi".

Reprezentantii companiei de management a riscului au mentionat ca Coface nu a colaborat direct cu firma Mercadia, care opereaza lantul Mic.ro, insa au fost consultati in mai multe randuri de reprezentantii firmelor care furnizau marfa pentru aceste magazine.

Cititi si: Patriciu nu renunţă la MIC.RO. Au circulat zvonuri privind inchiderea sau vanzarea retelei