Stadionul National din Capitala va fi rentabil din al 3-lea an de exploatare

Noul stadion National din Capitala ar urma sa devina rentabil incepand din al treilea an de exploatare, conform unor indicatori tehnico-economici privind operarea si mentenanta arenei.

Indicatorii sunt cuprinsi intr-un proiect de hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), care va fi supus la vot joi.

Aprobarea acestor indicatori este necesara pentru demararea procesului de concesiune a serviciile de pe stadion, se arata in studiul de fundamentare. Practic, indicatorii le arata celor interesati de concesiune o suma minima la care se pot astepta din exploatarea stadionului.

Conform indicatorilor, din organizarea de evenimente s-ar putea obtine, in primul an, 1,6 milioane de euro, iar in al saselea an de exploatare, patru milioane de euro. La aceste sume ar urma sa se adauge alte venituri operationale de 0,9 milioane de euro in primul an si 1,5 milioane in al saselea an. Dupa scaderea costurilor cu personalul, curatenia, intretinerea si energia, ar rezulta un minus de 578.000 de euro in primul an si de 132.000 euro in al doilea an. Apoi se trece pe profit: 15.000 de euro in al treilea an si 1,3 milioane de euro in al saselea an.

Veniturile nu includ eventuale incasari din inchirierea stadionului.

Firma catre care va fi concesionat stadionul va avea ca sarcina si interes sa sporeasca veniturile, din care o parte vor veni, prin redeventa, Primariei Capitalei.

Lucrarile la stadion au inceput in toamna lui 2007 si sunt in curs de finalizare.

Construit dupa modelul arenei din orasul german Frankfurt, stadionul se va numi National Arena si va avea 55.000 de locuri.

Stadionul va fi inaugurat la 10 august, cu meciul de fotbal Romania-Argentina, iar in 2012 va gazdui finala UEFA Europa League.

Sursa: NewsIn