La Doi Pasi de 800 de magazine in franciza

Retailerul german Metro Cash&Carry Romania a ajuns la o reţea de peste 700 de magazine de proximitate deschise in franciză sub brandul "LaDoiPaşi", concept lansat pe piaţa locală in luna martie 2012 şi care se adresează micilor comercianţi.

Conform comunicatului Metro, peste 800 de magazine ale micilor comercianţi independenţi din comerţul tradiţional s-au alăturat programului, mai bine de 700 dintre acestea fiind deja funcţionale.

LaDoiPași, programul de franciză dezvoltat de către METRO Cash&Carry Romania, a devenit cea mai mare rețea de magazine de proximitate din țară, fiind reprezentată in fiecare județ din Romania. La doi ani de la lansarea pe piață, peste 700 de comercianți au adoptat modelul de business LaDoiPași.

LaDoiPaşi este cea mai mare reţea de magazine de proximitate la nivel naţional, fiind reprezentată in fiecare judeţ din Romania, se arată intr-un comunicat al companiei.

In topul judeţelor cu cel mai mare număr de magazine LaDoiPaşi se numără Constanţa, cu 47 de magazine operaţionale, Braşov, cu 42 de magazine deschise, Bucureşti şi Iaşi, cu cate 37 de magazine. Recent, Sălaj a devenit cel de-al 41-lea judeţ in care este reprezentată reţeaua LaDoiPaşi, cu primul magazin deschis in decembrie 2013.

"Incă de la lansarea sa, programul LaDoiPaşi şi-a propuns să ii susţină pe micii comercianţi in dezvoltarea propriilor afaceri. Experţii Metro Cash&Carry Romania oferă consultanţă proprietarilor dornici să fie parteneri in reţea, păstrandu-le independeţa administrativă şi financiară", a declarat Gilles Roudy, directorul general al Metro Cash&Carry Romania.

Grupul german Metro a intrat in Romania in octombrie 1996 şi deţine in prezent 32 de magazine Cash & Carry şi 4 hipermarketuri real. Metro a vandut anul trecut 20 de magazine real din Romania către retailerul francez Auchan, intr-o tranzacţie de 1,1 miliarde euro care a inclus şi unităţile din Ucraina, Polonia şi Rusia.

Veniturile retailerului german in Europa de Est au scăzut cu 10,8% in ultimele trei luni ale anului trecut, la 4,6 miliarde euro, influenţate şi de vanzarea magazinelor Real din Romania, Rusia şi Ucraina, care a imbunătăţit insă profitabilitatea diviziei de hipermarketuri.

Aflati mai multe Francize de vanzare in sectiunea: francize

10-02-2014