Cum poţi să-ţi cumperi benzinărie de la bancă

Pentru numai 277.000 de euro poţi deveni proprietarul unei staţii peco scoase la licitaţie de bancă în urma executării silite. După ce le-au scăzut afacerile cu până la 30% în 2010 şi nu şi-au mai putut rambursa creditele, micii benzinari au ajuns să fie executaţi de băncile la care s-au împrumutat

Aţi visat vreodată să deveniţi petrolist? Acum este momentul! BCR scoate la licitaţie cinci staţii peco după ce proprietarii acestora au fost executaţi silit pentru că nu şi-au mai putut rambursa creditele. Iar preţurile de pornire sunt unele atractive, având în vedere că benzinăriile nu sunt unele mari ale principalelor companii petroliere prezente în România

De regulă, investiţia într o benzinărie mare, cu magazin şi restaurant, se ridică la 1,5-2 milioane de euro. În schimb, pentru doar 277.000 de euro, puteţi achiziţiona de la BCR propria staţie peco în Făgăraş, cu două pompe şi patru rezervoare şi cu o capacitate de stocare de 50 de tone. Benzinăria dispune de spaţiu de vânzare, un birou şi un grup sanitar.

Două dintre cele cinci benzinării aflate în executare silită nu se află la prima licitaţie, iar asta pentru că nu şi-au găsit cumpărători, potrivit BCR. În schimb, una dintre ele a fost deja adjudecată.

De ce s-a ajuns aici

„Anul trecut, vânzările în staţiile independente de marile lanțuri petroliere au scăzut cu 25-30%", a declarat, pentru „Adevărul", Ion Tache, preşedintele Asociaţiei Benzinarilor Particulari. Aceasta echivalează cu o tragedie pentru micii afacerişti, pentru că întreaga piaţă a carburanților a avut un recul de 5%.

Continuare: www.adevarul.ro