Şeful Transilvania Construcţii: „Am pierdut controlul. Irevocabil"

În urmă cu o saptamana, SIF Banat-Crişana a cumpărat cu 3 milioane de euro pachetul de acţiuni deţinut de soţia preşedintelui Mircea Timofte la Transilvania Construcţii Cluj (TCC), una dintre cele mai importante companii locale din domeniu.

SIF1 a achiziţionat de la Gabriela Timofte 29,22% din acţiunile societăţii clujene, printr-o tranzacţie de 13,8 milioane de lei. Prin această operaţiune, participaţia SIF Banat-Crisana a urcat de la 20,29 la 49,63% din acţiunile TCC. Fondul de investiţii urmează să lanseze o ofertă obligatorie de preluare, pentru că a depăşit pragul de 33% din acţiuni, de la care este obligatorie o astfel de operaţiune.

„Încă nu a fost făcută oferta de preluare. După ce aceasta apare, vom decide dacă ne convine sau nu să vindem. Acum mai avem (Mircea Timofte şi fiul Andrei Timofte, director general, n. red.) aproape o treime din companie, 31%. Ce e sigur este că am pierdut controlul companiei. Acesta este un lucru irevocabil. Nu am ştiut de decizia (Gabrielei Timofte, n. red.) de a vinde, nu ştiu de ce a luat această hotărâre, dar din punctul nostru de vedere a "terminat" firma. De acum, deciziile privind strategia TCC e în mâinile noului acţionar majoritar. S-a convocat Adunarea generală, urmează să se aleagă un nou preşedinte", a menţionat Mircea Timofte.

AGA a fost anunţată pentru 19 septembrie, iar pe primul punct din ordinea de zi se află tocmai alegerea unui preşedinte CA.

„O societate de investiţii financiare nu e interesată de construcţii şi proiecte, dar probabil cei de acolo au văzut o oportunitate în achiziţia firmei la această sumă. Greu de spus dacă 3 milioane e un preţ corect pentru pachetul tranzacţionat. Suntem încă în ceaţă, ne-a luat prin surprindere această mişcare", a completat Timofte.

Informaţiile referitoare la strategia pentru viitorul companiei clujene vor fi făcute publice în prospectul de ofertă, zilele următoare, spun reprezentanţii noului acţionar majoritar. „Achiziţia Transilvania Construcţii se înscrie în strategia investiţională a SIF Banat-Crişana pentru acest an. Transilvania Construcţii este o firmă solidă, cu un valoros portofoliu de lucrări realizate şi în derulare. Întrucât participaţia SIF Banat-Crişana în Transilvania Construcţii a urcat la 49,63%, potrivit legii, SIF Banat-Crişana va derula în perioada următoare o ofertă publică de preluare obligatorie, fiind depăşit pragul de deţinere de 33% din capitalul social. Prospectul de ofertă întocmit în cadrul acestui demers va fi la dispoziţia acţionarilor Transilvania Construcţii şi publicului şi va cuprinde informaţiile referitoare la planurile SIF Banat-Crişana în legătură cu această societate", a transmis pentru Ziua de Cluj Claudiu Horeanu, specialist în Relaţii Publice, reprezentant al Compartimentului Relaţia cu Investitorii în cadrul SIF 1.

Sursa: Ziua de Cluj

08-09-2013