130 ha de teren agricol in Mehedinti s-au vandut cu 1,5 milioane de lei

Compania Transpan din Mehedinţi, deţinută de omul de afaceri Andrei Pătruţ (65 de ani), a cumpărat in noiembrie 130 de hectare de teren agricol in localitatea Pădina pentru care a plătit in medie 11.000 lei/hectar.

"Trebuie să investim in teren ca să nu rămanem fără obiectul muncii pentru că vin firmele cu capital străin. Este o investiţie in viitor, iar preţul e in creştere", spune Marinel Pătruţ (35 de ani), administrator al Transpan.

Achiziţia făcută de familia de afacerişti din Mehedinţi are şi cea mai mare valoare intre inţelegerile pentru transferul de proprietate pentru suprafeţe mai mari de 30 de hectare finalizate in perioada iulie-decembrie.

Poziţia luată de firma din Mehedinţi in piaţa terenurilor este urmată şi de alţi producători agricoli cu capital local avand in vedere ca liberalizarea totală a pieţei funciare agricole a dat un semnal pentru achiziţiile de teren pe fondul aşteptărilor de creştere a competiţiei la preluările de teren.

Cele mai mari zece tranzacţii cu terenuri de peste 30 ha fiecare au cumulat 480 ha in ultimele cinci luni şi au o valoare totală de 8,5 mil. lei.

Sursa: ZF.ro

23 Dec 2014