Boagiu: IBM doreşte crearea unui parc tehnologic la Târgu Mureş

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, duminică, la PRO TV, că IBM a anunţat decizia de a investi într-un parc tehnologic la Târgu Mureş, discuţiile purtându-se încă de anul trecut şi având loc deja un schimb de terenuri pentru crearea infrastructurii necesare.

Boagiu a făcut aceste declaraţii în contextul unei întrebări referitoare la faptul că autorităţile române anunţă noi investitori străini însă numele lor sunt ţinute secret.

"Nu există secrete. Eu vă dau un exemplu pe care îl cunosc foarte bine. De exemplu la Târgu Mureş, şi-a anunţat IBM dorinţa de a crea un parc tehnologic. Este o discuţie care se poartă de la sfârşitul anului trecut", a explicat Boagiu.

Ea a spus că a avut loc un schimb de terenuri anume pentru a oferi infrastructura necesară companiei IBM.

"Ştiu foarte bine pentru că noi susţinem această investiţie făcând un schimb de terenuri pentru a crea, pentru a oferi infrastructura necesară pentru a veni investitorul străin", a spus Boagiu.

Ea nu a oferit detalii financiare şi nici un termen de începere a proiectului, însă a adăugat că mai sunt şi alţi investitori interesaţi de România.

Sursa: Mediafax