bpost ar putea depune ofertă angajantă pentru preluarea Poştei Romane luna viitoare

Ministerul pentru Societatea informaţională se aşteaptă ca operatorul poştal belgian bpost să depună o ofertă financiară angajantă pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni la Poşta Romană in luna ianuarie a anului viitor, a declarat ieri ministrul Răzvan Cotovelea.

Anterior, ministrul anticipa că oferta bpost ar putea fi depusă in martie-aprilie 2015.

"bpost a lucrat foarte bine cu comisia de privatizare a Poştei Romane şi ne aşteptăm ca oferta financiară fermă şi angajantă să fie depusă in cursul lunii ianuarie 2015. Interesul statului in procesul de privatizare a Poştei Romane este sporirea afacerilor companiei şi obţinerea de profit, care va aduce implicit şi dividende", a spus Cotovelea, citat de Mediafax.

El a estimat că negocierile cu bpost ar putea dura 3-4 luni.

"Vrem să vedem planul de investiţii al bpost pentru Poşta Romană, direcţiile de dezvoltare a companiei, cum va fi retehnologizată activitatea operatorului şi caţi salariaţi vor fi disponibilizaţi", a spus Cotovelea.

La finele lunii septembrie, bpost a depus singura ofertă neangajantă pentru cumpărarea a 51% din acţiunile Companiei Naţionale Poşta Romană (CNPR).

Compania belgiana bpost a depus oferta neangajanta pentru preluarea Postei Romane

Privativarea Postei s-a incheiat inainte de a incepe

Doriti o franciza Posta Romana? S-a deschis prima unitate

Magyar Posta interesată de Poşta Romană

Sursa: Mediafax

30-11-2014