Capital Partners: Valoarea a celor mai mari 100 de companii din Romania a crescut cu 10%

Ziarul Financiar in colaborare cu casa de investiţii Capital Partners au realizat un top al celor mai mari 100 de companii din Romania

Companiile necotate au fost evaluate pe baza rezultatelor din anul anterior, iar pentru jucătorii listaţi la bursă s-a luat ca reper capitalizarea la 7 noiembrie 2014.

"Folosim parametri utilizaţi şi in străinătate, valorea de equity, intrinsecă, scăzand datoriile. Ce am observat in acest an la companiile din top este că datoriile sunt pe un trend descendent. Iar veniturile cumulate au urcat cu 20%", a spus, marţi, la ZF Live, Vlad Buşilă, CEO al Capital Partners.

Potrivit calculelor, valoarea totală din acest an a companiilor din top 100 se situează undeva la 55-60% din valoarea din 2008.

"La companiile nelistate am remarcat o creştere a profitabilităţii faţă de anul trecut. Dar dacă privim la nivel de industrii, sectorul financiar are incă de suferit, cam toate băncile au fost pe scădere", apreciază Mihai Zamfir, analist la Capital Partners.

In privinţa prognozelor pentru 2015, analiştii se aşteaptă la o creştere moderată a companiilor din top, fără modificări spectaculoase. "Cred că abia peste cinci ani vom reveni la valoarea din 2008", estimează Vlad Buşilă.

Sursa: ZF.ro

30-11-2014