Cel mai mare investitor israelian din Romania isi vinde afacerea medicala aflata in faliment

După ce in primăvara acestui an a vandut Cathedral Plaza, clădirea de birouri de langă Catedrala Sfantul Iosif care i-a dat bătăi de cap, miliardarul Eyal Ofer şi-a băgat in faliment divizia de servicii medicale. Acum se vinde bucată cu bucată.

Afacerile locale ale miliardarului israelian Eyal Ofer, care a investit pană acum in Romania 500 mil. euro - in principal in sectorul imobiliar, nu merg tocmai bine. Omul de afaceri a vandut in februarie anul acesta clădirea de birouri Cathedral Plaza care i-a adus in ultimii zece ani o serie de procese cu Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti. Noul proprietar este investitorul grec Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai discreţi investitori imobiliari din Romania, care a preluat pe langă imobil şi problemele juridice aferente.

In paralel s-a desfăşurat şi procedura de faliment a Willbrook Medical Services, divizia de servicii medicale a investitorului imobiliar. Compania a intrat in faliment in 22 februarie 2012, iar in urmă cu o lună a inceput scoaterea la licitaţie a aparaturii electrice şi electronice şi a mobilierului din domeniul medical pe care il avea clinica la dispoziţie.

Divizia de servicii medicale a Willbrook a fost lansată in februarie 2011 şi avea ca scop administrarea primului centru medical din reţeaua pe care compania dorea să o dezvolte in viitor. Clinica este situată pe Bld. Iancu de Hunedoara din Nordul Bucureştiului.

Clinica privată din Pipera deservea comunitatea de expaţi care locuieşte in complexul rezidenţial Oxford Gardens, dezvoltat de Willbrook, dar şi in restul vilelor deţinute de companie in zona de nord. Serviciile medicale oferite de această clinică includeau pachete VIP in care intra transportul in regim de urgenţă, cu avion privat, la clinici internaţionale cu care existau contracte de colaborare. Acest concept urma să fie extins in mai multe ţări, pe langă clădirile dezvoltate de Willbrook.

Willbrook Medical Services a intrat in faliment cu datorii de peste 120.000 euro, din care 17% către firma Carlyle Properties, aflată in proprietatea Daianei Voicu, cea care a condus afacerile locale ale companiei circa zece ani şi care a demisionat in decembrie 2011.

Cititi articolul integral in Capital

03-01-2014