CME vinde studiourile MediaPro de la Buftea și posturile de radio Pro FM și InfoPro

Oficialii Time Warner, proprietarii trustului Media Pro, au anuntat o perioada de austeritate, cu reduceri de cheltuieli, de personal si vanzari de active. Furtuna a ajuns la Bucuresti. Primele semne au fost demisiile si publicatiile inchise.

Vanzarea studiourilor MediaPro ar insemna pentru CME o reducere semnificativa a costurilor din Romania, dupa ce aceasta ramura a business-ului a inregistrat pierderi de 6 milioane de euro in 2012. Valoarea terenurilor şi a imobilelor de la Buftea este de peste 27,5 de milioane de euro.

Interesat de preluarea studiourilor MediaPro ar fi omul de afaceri Cristian Burci, proprietarul Adevarul Holding, si care a ajuns recent la un acord pentru preluarea Prima TV. Alte surse afirma ca si Adrian Sarbu, fostul CEO al MediaPro, ramas acum proprietar al Mediafax Group ar fi interesat de preluare insa n-ar avea puterea financiara pentru a incheia aceasta tranzactie de unul singur ci doar impreuna cu alti asociati.

Dupa plecarea lui Sarbu din pozitia de CEO al companiei CME, cu cartierul general la Praga, care detine in Romania Pro TV, rezultatele financiare raportate pentru perioada in care romanul a detinut functia au fost dezastruoase. Acţiunile listate la bursa de la New York ale CME s-au prabuşit cu 63,99% dupa ce compania CME a raportat o pierdere de 23,3 milioane dolari in trimestrul al treilea din 2013, iar managementul estima un cash flow negativ de 140 de milioane de dolari pana la sfarsitul anului. Intre timp pretul actiunilor CME a cunoscut un reviriment de aproximativ 50%.

03-01-2014