Creditorii Planorama vor să vândă proiectul

Fondul de investiţii Tagor Capital intenţionează să răscumpere proiectul imobiliar Planorama, aflat în insolvenţă, şi să înlocuiască astfel dezvoltatorul Euro Habitat care nu şi-a putut duce planurile la final, potrivit unor surse din piaţa imobiliară

Primul pas în acest sens a fost făcut odată ce comitetul creditorilor Planorama a numit firma Tagor Properties, o subsidiară a Tagor Capital, drept responsabilă cu estimarea costurilor necesare finalizării proiectului. Tagor Properties a fost aleasă în defavoarea consultanţilor internaţionali Jones Lang LaSalle. În plus, firma desemnată de creditori trebuie să realizeze şi o strategie de maximizare a rezultatului financiar al proiectului. Cel mai imporant creditor al Planorama este banca finanţatoare Piraeus Bank.

Contactaţi de Revista Capital pentru confirmarea informaţiei, reprezentanţii Tagor nu au oferit un răspuns.

Israelienii de la Tagor au intrat pe piaţa românească în plin „boom“ imobiliar şi au anunţat că vor investi, împreună cu fondul britanic Patron Capital, peste 300 mil. euro în construcţia a 4.500 de locuinţe în Timişoara, Arad şi Oradea. Planurile companiei au fost amânate ulterior din cauza crizei.

Sursa: Capital.ro