Cum s-a ieftinit un mall de 8 ori fata de pretul de achizitie

Centrul comercial Macromall din Brasov este evaluat la 2,5 milioane de euro, suma care reprezinta mai putin de 15% din pretul platit de Carpathian la achizitie in 2006, iar fondul de investitii cauta in continuare cumparatori pentru activele detinute in Romania.

Carpathian mai detine doua terenuri, la Satu Mare, evaluat la 2,1 milioane de euro si Baia Mare, a carui valoare era la finele lunii iunie de 3 milioane de euro. Pe ambele terenuri fondul intentiona sa dezvolte centre comerciale prin firma Atrium Center.

"Macromall Centre si terenurile din Satu Mare si Baia Mare sunt in diverse stadii ale procesului de vanzare. Macromall continua sa se confrunte cu o rata de neocupare ridicata, de 30% si cu un grad scazut de colectare a chiriilor, de 77%. Pentru terenul din Satu-Mare primim oferte de achizitie si ne asteptam ca pana la sfarsitul anului sa il vindem", se arata intr-un raport al fondului de investitii listat pe Bursa de la Londra, scrie Mediafax.

Macromall are o suprafata inchiriabila de peste 7.700 de metri patrati, iar Carpathian a platit unor antreprenori romani 19 milioane de euro pentru preluarea centrului comercial.

Continuare: Wall-Street.ro