Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurari va prelua echipa de fotbal Otelul Galati

Omul de afaceri Dan Adamescu (63 de ani) care detine, printre altele compania Astra Asigurari si Unirea Shopping Center, va prelua pachetul majoritar de actiuni de la clubul de fotbal Otelul Galati, iar partea minoritara va fi sub proprietatea primariei si a altui afacerist, Calin Radu, scrie GSP.ro.

Indienii de la Arcelor Mittal care detin combinatul de la Galati au anuntat in repetate randuri in ultimii ani ca vor sa vanda echipa de fotbal Otelul. De altfel, discutiile dintre acestia si potentiali cumparatori ai Otelul Galati se desfasoara de peste un an de zile.

GSP.ro scrie, de asemenea, ca actuala conducere s-a inteles cu combinatul si clubul poate trece sub un nou actionariat. In urma instalarii noilor finantatori, Narcis Raducan va deveni oficial presedintele clubului, iar conturile vor fi deblocate.

Omul de afaceri Dan Adamescu detine 99,7% din actiunile Astra, prin firmele The Nova Group Investments Romania (72,68%) si Epsilon Estate Provider (27,02%). Compania este liderul pietei de asigurari din Romania dupa nivelul subscrierilor in 2011, care au atins 1,01 miliarde de lei, in scadere cu 6,5% fata de anul precedent.

Adamescu, cu o valoare a averi estimata la aproximativ 1 miliard de euro, detine, de asemenea, publicatiile Academia Catavencu si Romania Libera, dar si magazinul Unirea Shopping Center. Dupa avere, Adamescu se situeaza pe locul 4 in topul Forbes 500 Miliardari 2011.

In 1978 a fugit din Romania comunista in Germania Federala. El mai detine actiuni la hoteurile Pullman, Intercontinental si Rex.