De ce nu este marfă în magazinele lui Patriciu?

Afacerea cu reţeaua de magazine de cartier Mic.ro a redus brusc din viteză, iar patronul Dinu Patriciu explică de ce s-au golit rafturile, în ultimele săptămâni.

De două luni de zile rafturile magazinelor Mic.ro sunt aproape goale. Unele produse lipsesc cu desăvârşire, iar alte sortimente se găsesc cu intermitenţă. De o săptămână alimentele perisabile, cu termene de garanţie restrâns precum lactate şi pâine nici nu se mai aduc. Întrebaţi, vânzătorii dau din umeri supăraţi şi spun că nu ştiu ce se întâmplă că doar „e treaba patronilor" să aducă marfă în magazin.

Situaţia este identică în majoritatea băcăniilor din lanţul Mic.ro. Nu se mai găsesc ţigări, apă minerală, unele sortimente de băuturi carbogzoase, şi nici măcar hârtie igienică.

Puţini amatori pentru asociere

După un an şi jumătate de la lansarea afacerii cu magazine de proximitate, omul de afaceri Dinu Patriciu, proprietarul companiei Mercadia Holland care deţine băcăniile Mic.ro explică disfuncţionalităţile apărute prin „necesitatea restructurării din mers".

În plus, nici planurile iniţiale care presupuneau cooptarea de asociaţi în magazinele Mic.ro nu au condus la rezultatele scontate. Doar 10% dintre unităţi funcţionează într-un astfel de sistem.

„Doar atât am considerat suficient de pregătiţi să devină asociaţi. În aceste condiţii, la un moment dat a trebuit să încercăm să ne restructurăm din mers, de aceea magazinele s-au golit în ultimele săptămâni. Am vrut să venim din urmă cu training, logistică şi sisteme IT", a spus Patriciu.

Cititi articolul integral pe Money.ro