eMAG.ro se extinde in Polonia prin preluarea Agito.pl

Retailerul online eMag, cu afaceri estimate la 260 mil. euro in 2014, va cumpăra Agito.pl, unul dintre cele mai mari magazine online din Polonia, mutare care ii va oferi acces la o piaţă de comerţ electronic 4 mld. euro, de patru ori mai mare decat cea din Romania.

Agito.pl, un magazin online cu afaceri de peste 80 de milioane de euro anul trecut, a fost achiziţionat in anul 2012 de grupul sud african Naspers, care este şi acţionarul majoritar al eMag. Odată cu tranzacţia, Agito nu va mai fi deţinut doar de Naspers ci de Naspers impreună cu Iulian Stanciu, unul dintre cei mai puternici antreprenori locali din IT - care mai deţine companiile Network One Distribution şi Flanco. Compania Dante International, care deţine eMAG.ro, este controlată de Naspers - 75% şi omul de afaceri Iulian Stanciu - 25%.

Dante International a depus in luna decembrie a anului trecut o solicitare la Consiliul Concurenţei şi Protecţia Consumatorului din Polonia privind preluarea controlului asupra Agito.

"Prin această tranzacţie, eMag intră pe o piaţă de ecommerce evaluată la circa 4 miliarde de euro, cu aproape 39 de milioane de locuitori din care 21 de milioane sunt utilizatori de internet şi in care comerţul online reprezintă aproximativ 4% din total comerţ", a declarat Sorin Ionescu, vicepreşedinte şi director de dezvoltare internaţională al eMag.

După tranzacţie, sediul central al Agito devine Bucureştiul, iar magazinul online polonez va incepe să utilizeze platforma de IT a eMag, şi va adopta modelul de business construit de echipa lui Stanciu.

Sursa: Mediafax

10 Ian 2015

Cititi si:

Povestea lui Iulian Stanciu, antreprenorul care gestioneaza afaceri de 450 milioane de euro

Iulian Stanciu, seful eMag investeste in cea mai mare berarie din Estul Europei care va costa 2,5 milioane Euro

Iulian Stanciu a cumparat activele Micro Labs, un rival al companiei sale Network One Distribution - NOD

Radu Apostolescu a vandut detinerea de la eMag

eMag deţine 50% din retailul online din Bulgaria si ataca Ungaria

eMag a cumparat Conversion Marketing

Naspers a cumparat 70% din eMag cu 83 de milioane de dolari