Fabricile de vagoane ale lui Burci au fost vandute unui investitor german de 35 de ani

Companiile Astra Vagoane Arad, Meva SA şi Romvag Caracal, intrate in insolvenţă in 2010 şi care făceau parte din grupul International Railway Systems, controlat de Cristian Burci, au fost preluate pentru suma de peste 30 mil. euro de un joint-venture format din două firme inregistrate in Germania şi Olanda, a anunţat administratorul judiciar.

"Tranzacţia reprezintă o soluţie de redresare integrată: infuzie de capital, acces la piaţă, echipă de management şi susţinere din partea creditorilor. Se evită astfel inchiderea a trei companii şi sunt salvate peste 1.500 de locuri de muncă", au spus oficialii Casei de Insolvenţă Transilvania (CIT), administratorul judiciar al companiilor Astra Vagoane şi Meva.

Suma de peste 30 mil. euro se va duce in contul băncilor creditoare. RBS Bank, ING, Citibank Europe şi Piraeus Bank care au creditat cu 120 mil. euro dezvoltarea fabricilor lui Burci.

Burci, cunoscut ca "regele vagoanelor" prin cele trei firme cu afaceri de sute de milioane de euro inainte de criză, se retrage complet din această industrie din cauza lipsei comenzilor şi a datoriilor mari acumulate. Activele celor trei fabrici au fost transferate pe o nouă firmă, numită Astra Rail Industries, deţinută de Astra Rail Management B.V din Olanda, cu un pachet de acţiuni de 95%, şi de Astra Rail Management din Germania, cu 5%, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Administratorul companiei este Thomas Manns, 35 de ani, născut in Northeim (Germania).

Administratorului judiciar al companiei nu a oferit informatii despre cumparator.

Sursa: Zf.ro