Familia Rokefeler construieste 300 de apartamente in Bucuresti

Fondul de investiţii Europa Capital, parte a grupului Rockefeller construieşte, în parteneriat cu o altă firmă activă deja pe piaţa românească, 300 de apartamente în Bucureşti. Preţurile pornesc de la 40.000 de euro pentru o garsonieră în apropiere de metrou. Dacă vor avea succes, americanii vor extinde proiectul.

Compania RPF Development, cu capital american, are în derulare al doilea proiect rezidenţial din Bucureşti, care este dezvoltat în parteneriat cu fondul de investiţii Europa Capital, parte a grupului Rockefeller.

"Europa Capital este investitorul majoritar în Vitan Residence 2. În primul proiect, Vitan Residence, am investit doar noi (n.r. RPF Development) şi investitori străini, plus parte de creditare de la bancă. Cei de la Europa Capital ne-au curtat timp de doi ani. Ei au mai avut investiţii în imobiliare în România, dar nu pe partea de rezidenţial", a declarat Robert Kurthy, managing director în cadrul RPF Development.

Terenul pe care se construieşte acum proiectul Vitan Residence 2 a fost achiziţionat în primul trimestru al anului trecut, la un preţ mai mic faţă de valorile de acum câţiva ani.

Lucrările de construcţie la prima fază din acest proiect, ce cuprinde două blocuri cu 150 de apartamente, au fost demarate în luna octombrie a anului trecut şi vor fi finalizate în octombrie 2012. În prezent, stadiul proiectului este avansat şi se lucrează la etajul 8 din 12. "Până în prezent am vândut 47 de apartamente. Pentru noi e un număr foarte bun în condiţiile actuale ale pieţei. Am vândut în şase luni 30% din proiect, iar mulţi clienţi au venit prin referinţe", a mai declarat Robert Kurthy. Proiectul este localizat în apropierea staţiei de metrou Mihai Bravu.

Cititi articolul integral in Economica.net