Firma de distributie Gemini SP a fost cumparata de grupul cipriot Logicom

Logicom, subsidiara locală a grupului de distribuţie cu acelaşi nume din Cipru, va prelua în totalitate operaţiunile competitorului său direct Gemini SP, în urma tranzacţiei urmând să rezulte o companie cu afaceri anuale de peste 150 mil. lei care va intra în top 10 jucători din industrie, conform informatiilor ZF.ro.

„Logicom Information Technology SRL a semnat un preacord de achiziţie a companiei de distribuţie IT Gemini SP SRL“, conform unui anunţ al Logicom. „La data finalizării tranzacţiei Logicom, va plăti Gemini 500.000 de euro şi valoarea bunurilor care se vor afla pe stoc pentru o perioadă de mai puţin de 6 luni de zile. Această sumă este estimată la 3 milioane de euro. O altă sumă de 100.000 de euro va fi achitată după cinci ani de la finalizarea tranzacţiei“, conform anunţului Logicom.

Logicom, unul dintre cei mai mari 20 de jucători de pe piaţa locală de distribuţie, va prelua Gemini SP de la antreprenorii români Vlad şi Sanda Maican, care au fondat compania în 1992.

Logicom a înregistrat anul trecut afaceri de 83 mil. lei, în scădere cu 19% faţă de 2015, în timp ce Gemini SP avut o cifră de afaceri netă de 70,3 mil. lei, plus 2,5%. În ceea ce priveşte profitabilitatea, doar Gemini a avut anul trecut profit, valoarea netă a acestuia fiind de de 20.684 de lei, cel mai mic însă din anul 2002 până în prezent. În schimb, Logicom a înregistrat o pierdere pierdere netă de 0,7 milioane de lei în 2016.

Sursa: ZF.ro

17-10-2017