Fiscul scoate pe tarabă bunurile lui Negoiţă

ANAF vinde apartamente, parcări şi un teren intravilan ale lui Robert Negoiţă, în valoare de cinci milioane de euro, pentru a recupera o parte din datoria acestuia către stat. Datoria lui Robert Negoiţă la bugetul de stat este evaluată la aproximativ 45 de milioane de euro şi include şi majorările de întârziere, şi dobânzile din ultimul an.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va scoate la licitaţie săptămâna viitoare 58 apartamente, parcări cu o capacitate de peste 600 de locuri şi un teren intravilan, în valoare totală de cinci milioane de euro (fără TVA), ale omului de afaceri Robert Negoiţă. Fiscul încearcă astfel să recupereze o parte din datoria lui Negoiţă la bugetul de stat, evaluată la aproximativ 45 de milioane de euro, reprezentând TVA aferentă tranzacţiilor imobiliare derulate în perioada 2006-2008 şi penalităţi.

Potrivit lui Marinel Rizea, director executiv în direcţia generală a Finanţelor Publice a Judeţului Ilfov, Fiscul va scoate la licitaţie şi alte bunuri imobiliare deţinute de Negoiţă, pe măsură ce se va finaliza evaluarea acestora. Bunurile imobiliare scoase la vânzare de către ANAF sunt situate în Popeşti Leordeni. Apartamentele finisate scoase la licitaţie au preţuri fără TVA cuprinse între 39.000 de euro şi 41.500 de euro pentru unităţile cu două camera, suprafaţa utilă 59-64 metri pătraţi, se arată într-un anunţ al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Ilfov.

Apartamentele cu trei camere au preţuri între 57.000 de euro şi 60.000 de euro, iar cele cu patru camere - între 77.000 şi 81.500 pentru cele cu patru camere (suprafaţa utilă de 107-113 metri pătraţi).

Articolul integral: www.adevarul.ro