Fondul de investitii Benevo vrea sa cumpere terenuri pentru rezidential

Fondul de investitii canadian Benevo, care a revenit pe piata in 2013, are in plan construtia unui centru comercial - Victoria City dar si mai multe proiecte rezidentiale. Michael Topolinski, fondatorul Benevo a povestit pentru Wall-Street.ro viziunea sa pentru anul 2014 si planurile fodului de investitii.

Michael Topolinski, fondatorul Benevo spune ca in 2013 a observat pe piata o cerere in crestere din partea retailerilor, in timp ce investitorii au inceput din nou sa evalueze piata, unele nume mari, care nu urmareau active Romania in 2012, si-au intors ochii catre piata noastra.

Fondatorul Benevo spune ca pentru piata de birouri se asteapta ca in 2014 aglomerarea sa creeze nevoia unor noi zone de birouri.

"Vom vedeam mai multi chiriasi semnand preinchirieri in zone de birouri noi cum ar fi AFI Cotroceni sau Bucurestii noi", a spus Michael Topolinski. Managerul se asteapta de asemenea ca anul viitor sa existe o mai mare stabilitate a nivelului chiriilor, avand in vedere ca s-a ajuns la un nivel minim, iar orice reducere viitoare nu ar justifica decizia unui dezvoltator de a construi.

Pe segmentul de retail, Topolinski se asteapta ca zona de entertainment sa continue sa fie extrem de importanta pentru noi dezvoltari. "Cei care nu vor imbratisa acest trend vor suferi, iar chiriasii din proiecte care nu au un zona de entertainement importanta vor suferi si ei", a declarat Michael Topolinski.

Topolinski:

  • Am dori sa cumparam doua terenuri pentru rezidential, in Bucuresti, cu cat mai mari cu atat mai bine
  • Vom vedea mai multi chiriasi in zone noi de birouri
  • Exista foarte putine terenuri excelente langa metrou
  • Aflati mai multe in Wall-Street.ro

    10-01-2014