FrieslandCampina inchiririaza fermierilor clujeni fabrica Napolact inchisa anul trecut

La un an și jumătate după ce FrieslandCampina a suspendat activitatea de la fabrica de la Țaga(Cluj), fermierii locali au inchiriat spațiul și vor produce Branza de Năsal, sub brandul Napolact, dar și a alte tipuri de branzeturi, sub mărcile proprii.

Producția la fabrica de branzeturi de la Țaga (Cluj) a repornit pe data de 26 noiembrie, ca urmare a acordului semnat de FrieslandCampina Romania și Fabrica de Branzeturi Transilvania, care s-a născut din asocierea dintre AgroTransilvania Cluster și Cooperativa Agricolă Someș Arieș.

Acordul prevede producția Branzei de Năsal, sub brandul Napolact, dar și a altor tipuri de branzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster. Fabrica de branză și grota de la Țaga, precum și brandul Năsal răman in proprietatea FrieslandCampina Romania.

Fabrica de branză din comuna Țaga este deținută de compania FrieslandCampina Romania și se află in conservare de la 1 iunie 2013.

"Acum un an și jumătate am decis să punem in conservare fabrica de branzeturi din Țaga. In acel moment am avut două reacții: una din partea consumatorilor care au avut o exprimare clară in ceea ce privește oprirea producerii Branzei de Năsal, iar a doua din partea autorităților", a menționat Cornel Cărămizaru, directorul de vanzări al FrieslandCampina Romania.

Acesta a mai spus că in acel moment au apărut și primele discuții cu AgroTransilvania Cluster pentru reinceperea producție.

AgroTransilvania Cluster și Cooperativa Agricolă Someș Arieș reprezintă circa 64 de fermeri care vor livra zilnic 3.000 de litri de lapte pentru fabrica din Țaga, astfel incat să producă branzeturi. "Fabrica nu va produce mai mult decat o făceam noi inainte. Noi le-am inchiriat spațiul, iar ei ne vand produse. Branza de Nasal este singurul tip de branză care va fi vandut doar către noi, restul brandurilor pot fi vandute către oricine", a completat Cărămizaru.

Cititi articolul integral in: Capital.ro

Friesland vrea să vandă proprietăţile din Satu Mare

30-11-2014