Grupul RDS negociază achizitia reţelei de distribuţie Enel Banat

Grupul RCS&RDS, cea mare companie de cablu TV şi servicii de internet fix din Romania negociază cu firma italiană Enel achiziţia uneia dintre societăţile zonale de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din Romania, cea din Banat.

Compania energetice italiană Enel, care a anunţat că vrea să vandă cele trei societăţi de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din Romania, Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud in acest an, negociază cu operatorul de cablu RCS&RDS vanzarea distribuţiei de energie electrică din zona Banatului, potrivit unor surse din sectorul energetic. Detalii

"Mai multe firme sunt in negocieri cu Enel, pentru activele din Romania. Pentru Banat, se negociază acum cu RCS&RDS, dar şi cu societatea de stat Electrica, care este interesată de toate activele Enel din Romania", au spus surse ale Economica.net

Printre firmele interesate de achiziţia distribuţiei din Banat ar fi şi Gaz de France, şi EOn, ambele prezente in sectorul de utilităţi din Romania, prima doar pe gaze, iar a doua şi in sectorul gazelor naturale şi al energiei electrice. Prima ar intenţiona să preia distribuţia din Banat şi Muntenia Sud, care acoperă Bucureştiul, iar E. On ar negocia doar achiziţia distribuţiei din Banat.

Grupul RCS&RDS, are deja contracte cu firmele de distribuţie de energie electrică pentru utilizarea stalpilor de tensiune pentru amplasarea cablurilor pentru transmisia de semnal TV sau de date.

In luna iulie a acestui an, Enel a anunţat că boardul său a convenit asupra unui plan de a vinde activele sale de producere a energiei in Slovacia şi de distribuţie şi vanzări din Romania. Potrivit estimărilor provizorii făcute de analiştii şi managerii de investiţii, valoarea tranzacţiei prin care ENEL işi va vinde toate cele trei filiale de distribuţie şi furnizare de electricitate din Romania ar putea ajunge la două miliarde de euro.

RCS RDS a cumparat in 2014 peste 50.000 de abonati in urma achizitiilor de portofolii de clienti sau firme

RDS a cumparat firma care realizeaza reteaua subterana de fibra optica in Cluj Napoca

RDS intentioneaza sa cumpere o fabrica de incaltaminte cu 1,3 milioane Euro

RCS&RDS a cumpărat furnizorul de servicii de internet şi telefonie Fastlink

RCS&RDS a cumpărat TVS Braşov

RCS&RDS continua sa cumpere parcuri solare

RDS a cumparat 50% din Hora TV

RCS&RDS a inghiţit şi iLink

Sursa: Bursa.ro si Economica.net

30-11-2014