Grupul RDS RCS ar putea cumpara Prima TV si liciteaza pentru frecvente radio

RCS&RDS negociaza cu SBS Broadcasting achiziționarea canalului PRIMA TV, conform unei stiri publicate de Catalin Tolontan pe blogul sau. RDS-RCS doreste sa-si construiacsa o afacere media in domeniul radio si s-a inscris la licitatia organizata de CNA pentru achizitia a 20 de frecvente radio din toata tara.

Conform unor informatii din presa grupul RDS ar fi fost interesat initial de achizitia postului maghiar TV2 din Ungaria detinut de grupul SBS. Negocierile cu proprietarul TV2 s-au impotmolit iar ulterior RDS si-ar fi exprimat interesul pentru achizitia postului romanesc Prima TV detinut de acelasi grup SBS Broadcasting.

Postul PRIMA TV a fost lansat de Cristian Burci, actualul proprietar al ziarelor "Click!" și "Adevărul", în decembrie 1997, pe licența postului Amerom. În 2005, omul de afaceri a vândut postul TV către SBS Broadcasting.

Grupul RDS doreste fecvente radio pentru un post de radio tematic si unul generalist Digi FM si Digi Sport FM

RDS a depus un dosar pentru aproximativ 20 de frecvențe din toată țara, pentru posturi generaliste și tematice, au declarat surse ale siteului paginademedia.ro.

La concursul organizat de CNA din data de 18 Noiembrie pentru mai multe frecvențe radio s-au mai înscris și Ridzone Computers, firma care deține România TV, Antena 3 SA, care detine licenta televiziunii Antena 3, si care vrea sa lanseze postul generalist Radio 3 FM in Bucuresti; dar și Grupul Media Camina SRL (care deţine Radio Zu), P7S1 Radio Holding SRL (care deţine Kiss FM, Magic FM şi One FM), Global Media Expert SRL (care deţine Sport Total FM) şi trustul de presă al Patriarhiei Române (care deţine Radio Trinitas).

CNA a scos două pachete de licențe: 48 de frecvențe, în luna septembrie, și alte 25 (printre care și cele ale Radio Guerrilla), săptămâna trecută. Pentru ambele pachete, data de începere a concursului este 18 noiembrie și se va desfășura pe mai multe zile.

Una dintre frecventele pentru care va concura RCS&RDS este in Bucuresti (frecventa 106,2 FM, pe care a emis Click FM, caruia CNA i-a retras licenta in 18 iulie 2013), restul fiind in mai multe localitati din tara.

Frecventele care vor fi scoase la concurs sunt in localitati precum Bucuresti, Alba Iulia, Arad, Bacau, Cluj-Napoca, Covasna, Deva, Iasi, Resita, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Slatina, Suceava, Targu Mures etc. Situația fostelor frecvențe ale Radio Guerrilla este încă neclară. Realitatea Media a obținut în instanță suspendarea deciziei CNA din luna septembrie de a retrage licențele Radio Guerrilla.

Suspendarea este valabilă până la încheierea procesului de fond, în care Realitatea cere anularea deciziei CNA. Forul urmează să analizeze într-o ședință viitoare această situație.

03-11-2013