GTC negociază achiziţia a două clădiri de birouri de la Volksbank şi urmăreşte un al treilea proiect

Compania imobiliară GTC, care a dezvoltat in Bucureşti proiecte precum America House din Piaţa Victoriei sau turnurile City Gate din Piaţa Presei, analizează posibila achiziţie a trei clădiri de birouri din Bucureşti, două dintre acestea fiind deţinute de companii ale grupului bancar Volksbank.

GTC are de un an un nou acţionar principal, după ce puternicul grup american Lone Star a cumpărat 30% din acţiunile dezvoltatorului, iar anul acesta preşedinte al consiliului de administraţe a fost numit Thomas Kurzmann, manager care in ultimii cinci ani lucrase in cadrul grupului Volksbank.

"GTC este in proces de due diligence pentru achiziţia a trei clădiri de birouri din Bucureşti. Două dintre acestea sunt deţinute de grupul Volksbank - Premium Point şi Budişteanu Office, iar a treia clădire este Phoenix Tower din Piaţa Vitan, clădire aflată in portofoliul grupului Aberdeen Asset Management", au declarat pentru ZF surse din piaţa imobiliară. Reprezentanţii celor trei părţi implicate nu au comentat informaţiile pană la inchiderea ediţiei. De la inceputul acestui an, GTC are o nouă conducere şi la nivel local, după ce Danny Bercovich l-a inlocuit pe Shimon Galon, cel care a fost director al GTC Romania timp de 15 ani.

Sub conducerea lui Shimon Galon, GTC s-a concentrat exclusiv pe dezvoltare, realizand proiecte care s-au vandut cu profituri consistente, precum Europe House şi America House din Piaţa Victoriei, dar şi o serie de malluri Galleria care pot fi considerate eşecuri răsunătoare.

Cel mai mare investitor israelian din Romania vinde participatia detinuta la GTC pentru 160 milioane Euro

Costică Tudosă a cumparat Galleria Suceava de la GTC cu 800 Euro. GTC mai are de vanzare mallurile din Piatra Neamt si Buzau

GTC a evaluat 4 mall-uri la 540 de euro/metrul patrat inchiriabil, cat un metru patrat de garsoniera in Ferentari

Sursa: ZF.ro

30-11-2014