Hotelul Continental din Cluj-Napoca a fost cumparat la licitatie de Ioan Bene

Hotelul Continental din Cluj-Napoca a fost cumpărat la licitatie de omul de afaceri Ioan Bene, proprietar al companiei Napocamin, pentru suma de 5 milioane de euro.

Hotelul a fost închis aproape un deceniu, perioada în care s-a degradat masiv, informează Mediafax.

Potrivit societăţii Expert Insolvenţă SPRL, lichidator judiciar al SC Ardeleana SA din Alba-Iulia, aflată în faliment, "în urma procedurii de vânzare directă, desfăşurată în conformitate cu prevederile art.118 din Legea nr.85/2006 şi hotărârea adunării creditorilor SC Ardeleana SA din 12 iulie 2013, nu au fost depuse supraoferte, drept pentru care societatea Napocamin SRL Cluj-Napoca a fost declarată adjudecatar al imobilului cunoscut sub denumirea de Hotel Continental, la preţul de 5.000.000 de euro".

Încă din momentul lansării ofertei de cumpărare, Bene şi-a anunţat intenţia de a face din fostul Hotel New York de la 1880 o unitate de lux a zilelor noastre, de cinci stele, în urma unei investiţii substanţiale.

Noul proprietar a anuntat ca aceasta cladire va fi consolidată si renovata iar apoi vor fi reorganizate spaţiile clasice. Faimoasa cafenea de la parterul hotelului, se va muta "sub acoperiş" şi va avea o panoramă deosebită asupra centrului oraşului. La subsol va fi deschis un club. Etajele vor fi rezervate unor luxoase apartamente, iar serviciile oferite de personal vor fi pentru o clientelă pretenţioasă.

Aflati mai multe active ale companiilor scoase la licitatie de lichidatori si executori (hoteluri, pensiuni, hale industriale, terenuri, utilajesi echipamente industriale, etc) in sectiunea: Active la Licitatie

31-08-2013