ING isi vinde participatia detinuta la Capital One, pentru 3 miliarde de dolari

Cel mai mare grup olandez de servicii financiare, ING Groep NV, a anuntat miercuri vanzarea participatiei sale detinuta la Capital One pentru 3 miliarde de dolari, transmite AFP.

In urma tranzactiei, ING ar urma sa obtina un castig inainte de taxe de 300 milioane de euro, care va fi inregistrat in rezultatele financiare de pe trimestrul trei, si capital suplimentar de un miliard de euro. 'Tranzactia este asteptata sa intareasca si mai mult nivelul capitalului ING Bank', se arata in declaratia grupului financiar olandez.

In iunie 2011, banca americana Capital One Financial Corp a incheiat una dintre cele mai mari achizitii bancare dupa criza financiara prin preluarea ING Direct USA, operatiunile bancare online pe care ING le desfasoara in SUA, pentru suma de noua miliarde de dolari. Ca rezultat, ING a devenit cel mai mare actionar al Capital One, cu o participatie de 9,7%.

ING a primit, în 2008, ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro, iar pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoită să cedeze o parte din activităţi şi să promită că până în 2013 va separa operaţiunile bancare de cele de asigurări.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.

Sursa: Agerpres