LinkedIn cumpără SlideShare - pretul 119 milioane euro

LinkedIn Corp., compania americană care deţine cea mai mare reţea online de socializare profesională, va prelua SlideShare Inc., plătind 119 milioane de dolari. Plata tranzacţiei va fi 45% în numerar, iar restul în acţiuni LinkedIn

Aplicaţia SlideShare le permite utilizatorilor să încarce documente - precum prezentările - pe internet, pe care să le poată apoi accesa de oriunde.

Prezentările reprezintă una dintre principalele modalităţi în care profesioniştii îşi împărtăşesc experienţele şi cunoştinţele, a declarat directorul executiv al LinkedIn Jeff Weiner, urând totodată Bun venit echipei SlideShare la LinkedIn.

În primul trimestru din 2012, LinkedIn şi-a crescut de peste două ori vânzările comparativ cu aceeaşi perioadă din 2011, acestea însumând 188,5 milioane de dolari. Analiştii estimau numai 178,4 milioane de dolari.

Profitul net al companiei a crescut la 5 milioane de dolari în intervalul ianuarie - martie 2012, de la 2,08 milioane de dolari în aceeaşi perioadă din 2011.

Reteua de socializare LinkedIn, cu sediul in Silicon Valley, si-a inceput activitatea in anul 2003 si are 161 de milioane de utilizatori

Sursa: Linkedin