Lionachescu: Piata de fuziuni si achizitii va stagna in acest an

Piata romaneasca de fuziuni si achizitii (M&A) va stagna in acest an la nivelul de 300-320 de milioane de euro, estimeaza Doru Lionachescu, partener principal al casei de investitii Capital Partners.

Desi in primul semestru piata de fuziuni si achizitii a crescut cu 20%, Doru Lionachescu (foto) nu se asteapta la o crestere pentru acest an.

“Piata a crescut cu 20% in primele sase luni, dar august a adus o scadere. Per total, sper sa ramana la acelasi nivel ca si anul trecut, de circa 300 milioane de euro”, a declarat Lionachescu.

Volumul total de tranzactii incheiate anul trecutse ridica la 302 milioane euro, in scadere cu 71% fata de 2009, cand piata a fost de 1,045 miliarde de euro, potrivit datelor bancii de investitii Capital Partners. In termeni de numar de tranzactii, s-au incheiat 72 acorduri, in scadere cu 10% fata de 2009, cand au fost 80 tranzactii. In ceea ce priveste distributia pe industrii, cele mai multe tranzactii (11) au fost facute in segmentul FMCG, urmat de IT&C (10 tranzactii) si servicii financiare cu 9 tranzactii.

Continuare: Wall-Street.ro